1 Laatst bewerkt door alijda (05-04-2013 11:06)

Onderwerp: [Feedback] 1e parade

Nou hehe ik heb het eindelijk door als het goed is.
Hier mijn eerste creaties:

Allereerste probeersel met Dr. Oetker marsepein Niet echt fijne marsepein.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-NUI6TI84-D.jpg

Deze smokkel ik ook even mee ;)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-373YBAZZ-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-THBUB3QR-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-EI7TQAB7-D.jpg

Uit de losse hand gemaakt maar uiteindelijk toch niet gebruikt
http://www.mijnalbum.nl/Foto-XI347EWZ-D.jpg

Eerste grote roos
http://www.mijnalbum.nl/Foto-8KCLZVL8-D.jpg

De roos zakte uiteindelijk nogal in. Te dun gemaakt de randjes denk ik.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-X6VBYCJ4-D.jpg

3e taart en eerste opdracht voor vriendin
http://www.mijnalbum.nl/Foto-LTQC83GD-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZR4VOTJS-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-GEOMMCGI-D.jpg

Paastaart (balletjes onderaan met de hand gedraaid want heb geen mold...)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZSQGH646-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BJYWFGIM-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-PF7VVGVD-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-L8GGBMXV-D.jpg

Als je wat herkend van jezelf dat kan want zit veel hier te snuffelen. Bedankt dan voor je inspiratie!!
Feedback is altijd welkom!

2

Re: [Feedback] 1e parade

ziet er top uit zeg, ik haal ook veel ideeen van deze site af dat maakt de site zo super leuk

https://www.facebook.com/pages/Jacakeli … 593?ref=hl
als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat !

3

Re: [Feedback] 1e parade

Leuk om te zien dat je al verschillende dingen hebt geprobeerd. Op die manier leer je het materiaal (marsepein/fondant, etc) een beetje kennen. Mijn ervaring is dat marsepein te zwaar en plakkerig is om bloemen - zoals rozen - te maken. Misschien zou je het eens met fondant of gum paste kunnen proberen?

Ga vooral door, zou ik zeggen!

Al mijn creaties nu ook online te zien op mijn vernieuwde website: www.taartenmiep.nl

4

Re: [Feedback] 1e parade

Je ziet echt de vooruitgang in je taarten  :Y .
Ik denk dat de roos te zwaar en groot is geworden. Kleine roosjes zou je nog wel met marsepein kunnen maken (FunCake, is stevig) maar liever inderdaad van flowerpaste of fondant+tylose.
Op je Nijntje taart zie ik nogal wat poedersuiker, klopt dit? Geen poedersuiker meer gebruiken  ;) Wanneer je dit wel wilt gebruiken dan alleen onder de lap en niet op de lap..

5

Re: [Feedback] 1e parade

haha je veel poedersuiker ja de volgede dag was dat aardig weggetrokken gelukkig ;) gebruik nu helemaal niks meer. Uitrollen doe ik op een grote siliconen bakmat tegenwoordig.
Fondant vinden we allemaal vies hier maar als ik nog eenss een roos maak gebruik ik het gewoon en eten we het niet op ;)

Voor de 24e april weer een opdracht staan voor een taart met ah logo dus dan moet ik voor het eerst met kleurstof gaan werken om de ah blauwe kleur te krijgen. ben benieuwd hoe dat gaat ;)
Hopelijk gebruik ik niet te veel  :D

Met de paastaart heb ik ook funcakes marsepein gebruikt en dat werkt echt top!

6

Re: [Feedback] 1e parade

Ik zou de marsepein wel een paar dagen van tevoren kleuren. Kan de kleur goed inwerken. FunCake gebruik ik alleen om mee te boetseren. Deze is lekker stevig, maar vind 'm niet echt lekker. Ik gebruik Zeelandia (te koop bij verschillende webwinkels). Deze is echt heel lekker en fijn om mee te werken. Meestal dan, want soms is deze te zacht. Fondant vinden wij ook niet lekker...

7

Re: [Feedback] 1e parade

Zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Diegene voor wie de opdracht is vind funcakes de lekkerste :) Net even aan het mengen geweest met blanke en blauwe marsepein en naadt de ah folder gehouden, dan krijg ik toch wel de goede kleur. Hoef ik voor één taart niet een heel flesje te kopen scheelt weer. Vind zo jammer om wat te kopen voor een keer en dat het dan overstuur gaat.
Ben nog maar net begonnen (vier taartjes zoals je kunt zien) en vind het superleuk om te doen maar de spulletjes zijnnook allemaal best duur.

Heb net wel de hazelnoot praline vulling bij mn bestelling gedaan. Lijkt me heerlijk door de botercreme. Of gewoon als laagje vulling in een chocoladecake