Onderwerp: Scheurtjes voorkomen en hoe rechthoekige taart bekleden?
Ik heb twee vraagjes... Ik ben met een taart bezig voor de verjaardag van mijn broer. Het wordt een echt rijdende vrachtwagen en de cake is de 'container'. Dat is op zich allemaal goed gegaan, maar het bekleden wil maar niet lukken.
Bij het uitrollen ontstaan er kleine scheurtjes aan de zijkant van het fondant. Op het moment dat ik de cake wil bekleden ontstaan er op meerdere plekken scheurtjes. Ik heb geprobeerd het dunner uit te rollen en dikker, maar in beide gevallen scheurt het.
Mijn eerste vraag is dus: hoe kan ik deze scheurtjes voorkomen?
Ik had al wel iets gelezen over het werken met bakpapier en met crisco.
De taart is een vrij hoge smalle rechthoekige taart. Een soort cake, maar dan rechter en ik denk nog een klein stukje hoger. De cake staat al op de 'oplegger' dus op de wieltjes en zweeft dus min of meer in de lucht.
Hoe kan ik deze taart het beste bekleden met de fondant? Ik heb vooral moeite met de hoeken die ook zo dicht op elkaar liggen aan de smalle kant.