1

Onderwerp: Advies gezocht!

Hallo,

mijn ouders zijn in augustus 25 jaar getrouwd, en nu is het natuurlijk veel leuker om zelf een taart te bakken, daarom ga ik nu alvast experimenteren zodat ik op tijd klaar ben :)

het zit dus zo, ik heb niet veel cakes gebakken en ooit 1 taart, dus heb ik wat advies nodig.

mijn idee was om zo'n soort taart te maken: http://weddingcakesx.com/wp-content/upl … akes-2.jpg
natuurlijk niet precies maar iets in die vorm met die bloemen zo.
nu gok ik dat dat niet makkelijk zal zijn maar wil er wel naartoe werken.

hier dus mijn vragen:

- is het reëel om 3 lagen te willen? ik heb bakblikken van 20, 22, 24 en 26 cm.
- is het de standaardprocedure dat je een ronde cake bakt en deze vult met een vulling? of zijn er makkelijkere manieren? (moet natuurlijk niet minder lekker worden!)
- kun je een taart (3 delen los in koelkast) afhankelijk van de vulling 2 dagen van te voren maken?
- kun je zomaar de 3 delen op elkaar stapelen of moet je iets verstevigen?
- is het lekkerder om je bloemen en fondant zelf te maken of kan je deze net zo goed kopen?
(of misschien echte bloemen gebruiken?)

ik hoop dat iemand me een beetje advies kan geven, sorry voor de lange post  ;)

bedankt!

2

Re: Advies gezocht!

Wat lief dat je een taart voor je ouders wil maken! En wat voor één!

Hier vind je al veel antwoorden: www.deleukstetaarten.nl/faq

Hier vind je combinaties van stapels en het aantal personen:

www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=10128

Bij de how to's vind je manieren om roosjes te maken, deze kun je ook kant en klaar kopen in de webshop van de leukstetaarten.

Je zou een basisworkshop kunnen volgen om de kneepjes te leren.

Heel veel succes!

3

Re: Advies gezocht!

ah kijk daar heb ik wat aan!
ik zal de FAQ eens goed doorspitten.

bedankt!

ps: je 2e link werkt niet, veroudert staat er.

4 Laatst bewerkt door fruitcake (11-03-2013 16:02)

Re: Advies gezocht!

Lev schreef:

ah kijk daar heb ik wat aan!
ik zal de FAQ eens goed doorspitten.

bedankt!

ps: je 2e link werkt niet, veroudert staat er.

Ik zie het, ga nog even speuren. Hier wel een how to voor roosjes:

www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=66778

Nu dan: www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=101284

5 Laatst bewerkt door Lev (11-03-2013 16:33)

Re: Advies gezocht!

dankje, dat ziet er al minder moeilijk uit dan ik had gedacht :)

edit: ja 2e link werkt ook, dankje!

6

Re: Advies gezocht!

Dit is ook een handig topic:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=169809

en deze over stapelen
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=130997

7

Re: Advies gezocht!

mooi bedankt, kan ik ook goed gebruiken. (al kan ik bij de eerste link niet alle foto's zien)

nog een vraagje, al je je taart vult met een vulling zeg maar 3 lagen, is het dan niet lekkerder om bijv. de middelste laag te vullen met jam aangezien dat veel meer smaak toevoegt?

8 Laatst bewerkt door Jolly-Joycie (12-03-2013 10:51)

Re: Advies gezocht!

Als je ze goed maakt zijn je andere vullingen net zo lekker, meestal zelfs lekkerder, als de jam en voegen ze minstens zoveel smaak toe. Ik doe persoonlijk vaak gewoon de onderste laag met jam en dat gaat prima.
Maar met dit soort dingen geldt echt dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt.

En je vraag of het reeel is om dit te willen: ja! Ik ben ook zo begonnen maar dan voor mijn eigen bruiloft. Heeeeel veel lezen hier dn dan komt het goed. Mijn tweede taart was een vierlaagse stapel met nog vier losse enkele taarten van 35cm voor mijn eigenste bruiloft!
Natuurlijk kan ik het nu allemaal nog beter dan toen dn als ik nu terugkijk zie ik duizend kleine dingetjes die beter hadden gekund. Maar toen was het een prima taart waarvan alle gasten dachten dat hij van de bakker kwam! Missie geslaagd dus  ;)

(als je nieuwsgierig bent: hij staat op mijn site bij bruidstaarten. Het grote plaatje onderaan)

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl

9

Re: Advies gezocht!

ja ik ga denk ik lemon curd en zwitserse room als eerste proberen, en je eerste taart ziet er inderdaad heel goed uit!

10 Laatst bewerkt door Lev (12-03-2013 11:36)

Re: Advies gezocht!

nog een vraagje:

ik gebruik voor mijn eerste taart een bakvorm van 20 cm, er komen 3 lagen Zwitserse room in, onder elke laag room smeer ik een klein laagje lemmon curd.

voor elke laag heb ik, ruim genomen gok ik 200 gram Zwitserse room nodig.
de vraag is, hoe weet ik hoeveel ingrediënten ik nodig heb voor de Zwitserse room?
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/5 … erse+room/
die bestaat uit: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/3 … kkersroom/
en slagroom.

ik moet dus 400 gram banketbakkersroom en 200 gram slagroom hebben maar ik heb geen idee hoeveel ingrediënten ik dan moet inkopen?? (of beter gezegt, hoeveel gram banketbakkersroom je krijgt met de aangegeven ingredienten)

de lemon curd red ik wel met 1x de hoeveelheid van recept 1 gok ik
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/46/Lemon+Curd/

11

Re: Advies gezocht!

Zwitserse room kan je niet zo lang bewaren....

12

Re: Advies gezocht!

paar dagen tot de taart op is is al voldoende, dat kan toch wel? hij gaat direct na het maken op de taart.