1

Onderwerp: Een cake die niet overloopt, en niet hard wordt...

Hoi,

Ik heb een combi-magnetron-oven. Als ik een cake bak, is hij
vaak in het midden hard. of half verbrand, terwijl de randen dat neit zijn...

Heeft iemand tips? Een andere bakmix (ik gebruik fijne cake van Koopmans)?

Ik zou het erg fijn vinden !

2 Laatst bewerkt door keukentje (09-03-2013 11:24)

Re: Een cake die niet overloopt, en niet hard wordt...

Ik weet niet hoe heet je bakt maar misschien de oven lager in temperatuur zetten en er dan wat langer in laat zodat ie wel gaar maar niet van boven verbrand.

Ik maak cake van 250 zelfrijzend bakmeel, 200 suiker, 250 boter en 5 eieren of ik gebruik de cupcake mix.

Christine.

Re: Een cake die niet overloopt, en niet hard wordt...

Ik zou beginnen met een andere oven...hoe oud is hij?

Met de mix van koopmans zou niets mis moeten zijn, en je hebt al een ander topic over overlopende cake?

Of een groter bakblik!

Ik heb wel eens in een vakantiehuisje in een combi magnetron gebakken, het was gelukt, maar 2x zo lang als thuis in een gewone oven
Ik snap echt niet dat mensen daarmee kunnen bakken

I never met a calorie I didn't like....

4

Re: Een cake die niet overloopt, en niet hard wordt...

Ik zou beginnen met vertellen wat je precies doet  ;) : op welke temperatuur bak je? welk recept gebruik je precies, hoe lang bak je? hoe maak je de mix?

5

Re: Een cake die niet overloopt, en niet hard wordt...

als je de oven op combi zet gaat het iig niet lukken. alleen de ovenstand zou wel kunnen lukken, maar werkt lang niet altijd goed bij alle magnetrons. ik heb 2 verschillende gehad. de eerste was een sharp die behoorlijk wat gekost had. daar kon het prima in. de 2de was een supergoedkope en daar had ik niks aan de ovenstand.

If life gives you lemons, make lemoncurd.