1

Onderwerp: mascarpone korrelig

Hoi Dames,

Wie kan mij helpen???
Ik heb in jan mascarpone ingevroren omdat ik had gelezen dat dat kon heb het goed verpakt diepvrieszakjes en toen weer in bakje (heb een goeie vriezer).
Nou heb ik het nodig voor morgen voor de aangevette slagroom en dacht laat ik een zakje er uit halen (gister in de koelkast gelegd) en kijken hoe die is en smaakt maar het is waterig en korrelig van structuur je voelt het gewoon op je tong nou is mijn vraag is dit normaal en kan ik het gewoon mixen met de slagroom?

Alvast bedankt voor de anwoorden.

Groetjes

2

Re: mascarpone korrelig

je kunt proberen of je het apart glad kunt mixen,
zo ja, dan kun je het wel gebruiken,

maar het klinkt niet goed :nooo
zou het zelf niet wagen.

3

Re: mascarpone korrelig

Op internet gaan verschillende verhalen. Sommigen vriezen mascarpone met succes in, anderen niet. Ik zou het goed op kamertemperatuur laten komen en dan mixen (zonder slagroom) en weer koelen om te kijken of het niet meer korrelig is of wordt.
Ik zou het zelf ook niet zomaar wagen...

Tieneke

4

Re: mascarpone korrelig

Heb ik ook gehad.
Ik had ook gelezen dat je het kon invriezen, maar na ontdooien hier ook waterig en korrelig.
Ik heb het weggegooid en nooit meer ingevroren.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

5

Re: mascarpone korrelig

Hoi dames,

Dank jullie wel voor de reacties.
Ik heb het daarom ook niet gebruikt en voor die paar euro kan je niet andermans leven ingevaar breng! heb de rest van de voorraad ook in de prullebak geknikkerd.
Dat doe ik niet weer invriezen.

Groetjes