1

Onderwerp: Hoe taart bewaren en hoe verder?

Hoop dat mijn topic hier goed staat anders mijn excuses hiervoor.

Mijn dochter viert 30 maart haar verjaardag.
Nu ben ik een beginner qua taarten maken en wij eten meestal de taart in korte tijd op dus heb even hulp nodig.

Nu krijg ik 35 man en wil ik een 3 laagse minni mouse taart maken.
Heb hem al helemaal in mijn hoofd zitten en geloof ook wel dat hij lukt maar om zeker te zijn wil ik er dit weekend al mee beginnen zodat ik geen stress heb (Het is haar eerste verjaardag dus alles moet goed zijn hihi)

Nu dacht ik dus om 1 taart te vullen met bbr en jam, 1 met chocomouse en ?? en 1 met bkpootjes vulling en jam.
Zijn dit goede combi's? en kan dat wel 3 verschillende smaken?

Ik ga hem bekleden met fondant vanille smaak of marsepein hier ben ik nog niet over uit. Heb tot nu toe satin ice fondant botercreme smaak gebruikt maar die is veelte zoet en machtig.

Stapelen doe ik op de dag zelf ivm ruimte maar hoe ga ik dit nu aanpakken?
Invriezen uiteraard en dan ontdooien in de koelkast 24 uur vtv en dan?
Hij moet dan nog gestapeld worden uiteraard anders kan hij niet in de vriezer.

En iemand tips welke maten bakvormen handig zijn?
Wil 2 ronde taarten maken en 1 blanda (hoofd minni)

Heel verhaal geworden sorry hihi.

Een leek op taart gebied maar hoop veel te leren hier !

2

Re: Hoe taart bewaren en hoe verder?

Ik stapel thuis altijd de bakvormen die ik denk nodig te hebben om te zien hoe het er ongeveer uit komt te zien. Mocht je ze nog willen aanschaffen zou ik ditzelfde gewoon in de winkel gaan doen. Eventueel het blanda schaaltje zelf meenemend :lol:

Zoek je een printje? Pb mij gerust.

3

Re: Hoe taart bewaren en hoe verder?

Dat is wel handig idd maar hoe bewaren en uiteindelijk ontdooien?
Neem aan gewoon helemaal versieren en op het laatst stapelen maar dit als het allemaal ontdooit is of als het nog een beetje bevroren is?

Een leek op taart gebied maar hoop veel te leren hier !

4

Re: Hoe taart bewaren en hoe verder?

Ik zou ze eerst laten ontdooien in de koelkast en dan pas stapelen, anders krijg je misschien toch vocht/condens ertussen en dan plakt de boel zo. niet vergeten de taarten goed te steunen/deuvelen.

Vullen kan goed hoor zo, de smaken trekken niet in elkaar door door de bekleding. Klinkt lekker.

Veel succes en maak er een leuke dag van (hou je camera bij de hand voor die onvergetelijke momenten dat je kind zijn eerste verjaardagstaart te lijf mag gaan).

Tieneke