1

Onderwerp: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

De banketbakkersroom maak ik altijd van slagroom want dat is gewoon het allerlekkerst.
Zo simpel maar zo lekker vind ik ze altijd.
Je kunt ze natuurlijk ook nog versieren met een toefje slagroom maar ik vond het zo al goed.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-DMLDGPAS-D.jpg

2

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

het water loopt me uit de mond terwijl ik toch echt lekker heb gegeten en m'n buik vol zit....   :lol:

Receptje delen??   :D

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)

3

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

super leuk!

ben ook wel benieuwd naar het hele recept.. :)

4

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

super!

5 Laatst bewerkt door dollelollypop (01-03-2018 12:23)

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Eigenlijk weinig recept dames  :o

Ik heb vierkante bladerdeegjes gebruikt en daar ( na het afbakken ) rondjes uit gestoken.
De banketbakkersroom maak ik altijd van  dr. oetker zakjes banketbakkersroom mix en dan doe ik niet alleen water maar het recept van de 325 ml. water en 250 ml. slagroom ( staat duidelijk op het zakje en is veel romiger dan alleen met water) en ik doe er een zakje klop fix slagroom versteviger door.
Dan spuit ik de room op de bladerdeegjes en het glazuur bovenop is ook van dr. oetker de roze gewoon in de C1000 te koop.

Wel een belangrijke tip.
Je moet wel even de lucht uit de bladerdeegjes drukken tussendoor anders worden ze hoog en ze moeten plat worden.
Kijk anders even hieronder de link dat helpt denk ik wel.
Als er nog vragen zijn hoor ik ze graag  :)  en hartelijk dank voor jullie leuke reactie's.

Even het filmpje bekijken op onderstaande link dan wordt het wat duidelijker.
http://www.kookse.tv/recept/tompouce

6

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Hier wordt ik blij van!! Jummie!! :Y

7 Laatst bewerkt door Jenita (27-02-2013 13:43)

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Voor een tompouce mogen ze mij s'nachts wakker maken :9 het is een simpel gebakje maar oh zo lekker! Ik heb ze ook wel eens zelf gemaakt met kant en klaar bladerdeeg uit de diepvries ik heb er heel veel gaatjes ingeprikt maar rijzen dat het bladerdeeg deed. Ik ga jouw tip opvolgen en het filmpje bestuderen. Wat lijkt dat trouwens leuk ronde tompoucen! Geweldig :thumb:

8

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

hier krijg ik trek van!!!!!
zien er goed uit!

vroeger honderden/duizenden van gemaakt , maar ik heb ze al in jaren niet meer gemaakt en gegeten.
misschien volgende maand eens maken voor de verjaardag van mijn zoon :)

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

9 Laatst bewerkt door dollelollypop (27-02-2013 14:09)

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Jenita schreef:

Voor een tompouce mogen ze mij s'nachts wakker maken :9 het is een simpel gebakje maar oh zo lekker! Ik heb ze ook wel eens zelf gemaakt met kant en klaar bladerdeeg uit de diepvries ik heb er heel veel gaatjes ingeprikt maar rijzen dat het bladerdeeg deed. Ik ga jouw tip opvolgen en het filmpje bestuderen. Wat lijkt dat trouwens leuk ronde tompoucen! Geweldig :thumb:


Ik heb ook gewoon kant en klaar bladerdeeg gebruikt van koopmans uit de diepvries maar je moet ze tussendoor even plat drukken en dan komt het echt goed en niet vergeten veel gaatjes te prikken voor ze in de oven gaan dan kan de lucht goed ontsnappen als je ze platdrukt.
Ik had het al eerder geprobeerd en kreeg er geen fatsoenlijk rondje uit omdat ze veel te hoog waren maar als je het zo doet als op het filmpje dan gaat het echt goed.
Overigens hebben de mijne er alles bij elkaar maar 15 min. in gezeten want toen waren ze al bruin.
Je kunt ze natuurlijkuitsteken in welke vorm je maar wilt.
Je gooit dan wel veel weg maar ach de vogels vonden het niet erg want het was erg druk op het gras toen ik de restanten er neer gegooid had ;)

10

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

gezellig is weer is iets anders dan een langwerpige tompouce
misschien een tip tegen het omhoog komen van de bladerdeeg
prik er met een vork gaatjes in
dan hoef je ook niet tussendoor in een loeihete oven met je handen

11 Laatst bewerkt door dollelollypop (27-02-2013 14:16)

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

dribbeltje schreef:

gezellig is weer is iets anders dan een langwerpige tompouce
misschien een tip tegen het omhoog komen van de bladerdeeg
prik er met een vork gaatjes in
dan hoef je ook niet tussendoor in een loeihete oven met je handen


Ik heb er heel veel gaatjes ingeprikt met een vorkje met vier tandjes en dan vier rijen van 10 kan je nagaan hoeveel gaatjes er in gezeten hebben  :s  160 gaatjes in elk bladerdeegje en toch komen ze nog omhoog hoor maar niet zo erg als dat je er geen gaatjes inprikt.
En als je de overplaat eruithaalt met handschoenen dan gewoon even met een dubbele theedoek aandrukken

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Jammie jammie :9

13

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Ook weer zo leuk, bedankt voor het delen, zit binnenkort een paar weken verplicht thuis dus maar het één en ander inslaan.

Help mijn vrouw heeft een hobby

14

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Yummmiiee...

15

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

oooh lekker!!

16

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Zien er weer zalig uit  :9

17

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Altijd lekker! Ga ze zeker een keer proberen!
En inderdaad, rond kijkt in eens een stuk gezelliger dan rechthoekig

18

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Goedemorgen, mag ik vragen welke maat uitsteker je hebt gebruikt?
Zelf heb ik uitsteker 7 cm ofzo..misschien wel kleiner!!
Worden wel hele kleine tompoesjes...

19 Laatst bewerkt door dollelollypop (03-03-2013 10:22)

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

corey schreef:

Goedemorgen, mag ik vragen welke maat uitsteker je hebt gebruikt?
Zelf heb ik uitsteker 7 cm ofzo..misschien wel kleiner!!
Worden wel hele kleine tompoesjes...


Hallo Dit zijn kookringen en zijn 8cm doorsnee dus zoveel kleiner is dat niet  :)
En je kunt ze natuurlijk in elke maat maken die je maar wilt want als je ze kleiner doet dan heb je gewoon mini tompouzen, ook lekker  :)

20 Laatst bewerkt door corey (03-03-2013 10:57)

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

moet ik de bladerdeeg eerst laten ontdooien en dan pas afbakken?
en idd...gewoon mini poezen

21

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Ziet er heerlijk uit, kun je er niet eentje hierheen sturen?

22

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Zien er super uit! ook de glazuurlaag. mmm  :9  :thumb:

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

corey schreef:

moet ik de bladerdeeg eerst laten ontdooien en dan pas afbakken?
en idd...gewoon mini poezen


Ja eerst laten ontdooien als je op onderstaande link klikt dan kan je in het filmpje precies zien hoe je het moet doen.

http://www.kookse.tv/recept/tompouce

24

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

Tompoezen zijn klaar! Erg schattig!
Maar wat een gepriegel om de glazuur er netjes op te krijgen!
Hier vinden ze het erg lekker dus dit houden we er ook in!

Re: Gewoon simpele ronde tompouce maar lekker dat ze zijn.

corey schreef:

Tompoezen zijn klaar! Erg schattig!
Maar wat een gepriegel om de glazuur er netjes op te krijgen!
Hier vinden ze het erg lekker dus dit houden we er ook in!

Als je het glazuur goed warm maakt dan loopt het meeste wel uit en kan je het met een spateltje een beetje naar de randen toe helpen maar het gaat erom dat ze lekker zijn  :)