1

Onderwerp: De mmm... van Macarons!

Ik kan het niet laten, ben helemaal verslaafd aan het maken van macarons. Dus elke gelegenheid is wel goed om met doosje macarons op het appèl te verschijnen.

Vandaag voor het verjaardagsfeestje van mijn moeder:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-YUY7CLTM-D.jpg

Met de verschillende vullingen:
- de vanille macarons met vanilleCB
- de chocolademacarons met mokkaCB
- de gele macarons met limoenCB
- de paarse macarons met frambozenCB

http://www.mijnalbum.nl/Foto-LUNXSHS7-D.jpg

En zo staan ze dan op tafel:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-AT6YBD3A-D.jpg

Bedankt voor het kijken,
groetjes samantha

2

Re: De mmm... van Macarons!

Ooohh, lekker! Mooie kleuren ook bij elkaar  :)

3

Re: De mmm... van Macarons!

die zien er mooi uit! welk recept gebruik jij voor de macarons bij mij nog niet gelukt.

4

Re: De mmm... van Macarons!

oooooooooooh wat zijn ze mooi strak! super! Ik waag me er ook wel eens aan, vind ze heerlijk en die van mij hebben een euh.. laat ons zeggen "aparte-net-niet-ronde-vorm"  :lol:

Lijnen??? Een dikke lijn is toch ook een lijn??

5

Re: De mmm... van Macarons!

coby schreef:

die zien er mooi uit! welk recept gebruik jij voor de macarons bij mij nog niet gelukt.

Ik gebruik het recept dat vertrekt van 'Italiaans schuim' of kookschuim.

Ik gebruik het recept uit het boekje: Macarons, de geheimen van de patissier (zie: http://www.collishop.be/ecom/nl/shops/E … ARONS__NL)
Ik heb al heel veel recepten uitgeprobeerd, uit verschillende boekjes en sites en ik zweer bij deze methode. Met de andere recepten is het me nog nooit gelukt om deftige macarons te maken (ik heb ze graag zo glad als een spiegel).


kriebeltje schreef:

oooooooooooh wat zijn ze mooi strak! super! Ik waag me er ook wel eens aan, vind ze heerlijk en die van mij hebben een euh.. laat ons zeggen "aparte-net-niet-ronde-vorm"  :lol:

Euh .... de eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik me pas 4 macaronmatjes heb aangeschaft (waren onlangs te koop in de Casa) en daarmee is het natuurlijk kinderspel om ze perfect rond en even groot te krijgen.

6 Laatst bewerkt door coby (25-02-2013 12:27)

Re: De mmm... van Macarons!

alweer een boekje, ik heb er hier twee liggen waar ik  het recept niet goed van vind. heb jij mischiens alleen het basis recept van de macaron uit het boekje,als je die wilt delen.welke kleurstof gebruikt jij poeder of die van wilton.

7

Re: De mmm... van Macarons!

wauw dat ziet er goed uit!! lang leve italiaans schuim  :)

8 Laatst bewerkt door sam (26-02-2013 08:58)

Re: De mmm... van Macarons!

Dit is het basisrecept uit het boekje dat ik hierboven beschrijf. In het boekje staan heel wat tips en goede foto's, die het welslagen bevorderen.

Ingrediënten voor 56 macarons van 4 cm
Amandelpoeder 200g (ik doe het amandelpoeder nog even in de mixer, zodat het heel fijn is)
Poedersuiker 200g
Water 75 ml
Fijne suiker 200g
Eiwit 2x80g
kleurstof (ik gebruik vloeibare kleurstof, volgens het boekje maakt het niet zoveel uit welke kleurstof je gebruikt)

Vermeng het amandelpoeder met de poedersuiker, zeef het mengsel en zet weg.
Breng in een pan het water aan de kook met suiker, zonder te roeren, tot 115°C.
Klop 80g eiwit op, op lage snelheid.
Verhoog de snelheid zodra de temperatuur van de suikersiroop 105°C bedraagt.
Haal de suikersiroop van het vuur bij 115°C en giet deze voorzichtig, in een dunne straal, op de (terug langzaam) kloppende eiwitten.
Zet de mixer terug op de hoogste snelheid en laat de meringue gedurende een 10 minuten koud kloppen.
Vermeng het mengsel van de amandelpoeder en poedersuiker met 80g ongeklopt eiwit, tot een egale amandelpasta ontstaat.
Voeg de kleurstof toe en vermeng goed tot de kleur egaal is.
Meng 1/3 van de meringue door de gekleurde amandelpasta.
Meng nadien met een spatel de rest van de meringue door het mengsel en meng tot het mengsel ‘halfvloeibaar’ is.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit bolletjes op een bakpapier, met voldoende ruimte tussen (als de consistentie goed is lopen de bolletjes een beetje uit, tot platte schelpen).
Tik tegen de onderkant van de bakplaten om de luchtbellen vrij te laten (ik prik ook met een tandenstoker de grootste luchtbellen stuk).
Laat de schelpen minimum 30-60 minuten drogen, tot er een ‘droog vel’ aan de buitenkant ontstaat. Als je met je vinger aan de macaron komt, mag deze niet meer plakken.
Bak de macarons in een voorverwarmde oven op 150°C (ik zet de oven pas op als de buitenkant van de macarons droog zijn), gedurende 14 à15 minuten.

groetjes sam

9 Laatst bewerkt door coby (26-02-2013 09:12)

Re: De mmm... van Macarons!

sam schreef:

Dit is het basisrecept uit het boekje dat ik hierboven beschrijf. In het boekje staan heel wat tips en goede foto's, die het welslagen bevorderen.

Ingrediënten voor 56 macarons van 4 cm
Amandelpoeder 200g (ik doe het amandelpoeder nog even in de mixer, zodat het heel fijn is)
Poedersuiker 200g
Water 75 ml
Fijne suiker 200g
Eiwit 2x80g
kleurstof (ik gebruik vloeibare kleurstof, volgens het boekje maakt het niet zoveel uit welke kleurstof je gebruikt)

Vermeng het amandelpoeder met de poedersuiker, zeef het mengsel en zet weg.
Breng in een pan het water aan de kook met suiker, zonder te roeren, tot 115°C.
Klop 80g eiwit op, op lage snelheid.
Verhoog de snelheid zodra de temperatuur van de suikersiroop 105°C bedraagt.
Haal de suikersiroop van het vuur bij 115°C en giet deze voorzichtig, in een dunne straal, op de (terug langzaam) kloppende eiwitten.
Zet de mixer terug op de hoogste snelheid en laat de meringue gedurende een 10 minuten koud kloppen.
Vermeng het mengsel van de amandelpoeder en poedersuiker met 80g ongeklopt eiwit, tot een egale amandelpasta ontstaat.
Voeg de kleurstof toe en vermeng goed tot de kleur egaal is.
Meng 1/3 van de meringue door de gekleurde amandelpasta.
Meng nadien met een spatel de rest van de meringue door het mengsel en meng tot het mengsel ‘halfvloeibaar’ is.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit bolletjes op een bakpapier, met voldoende ruimte tussen (als de consistentie goed is lopen de bolletjes een beetje uit, tot platte schelpen).
Tik tegen de onderkant van de bakplaten om de luchtbellen vrij te laten (ik prik ook met een tandenstoker de grootste luchtbellen stuk).
Laat de schelpen minimum 30-60 minuten drogen, tot er een ‘droog vel’ aan de buitenkant ontstaat. Als je met je vinger aan de macaron komt, mag deze niet meer plakken.
Bak de macarons in een voorverwarmde oven op 150°C (ik zet de oven pas op als de buitenkant van de macarons droog zijn), gedurende 14 à15 minuten.

groetjes sam

super bedankt dat je het recept wilde delen ga ze proberen,wist niet of poeders of vloeibare kleurstof moest gebruiken je hoort zoveel verschillende verhalen. nou ik ga dit recept maar eens proberen heb zoveel andere gehad die mislukte. bedankt. ow nog een vraagje gaan ze in het midden van de oven.

10

Re: De mmm... van Macarons!

Ik bak ze tegenwoordig elke bakplaat apart, op conventionele warmte op 150°C, op de 2de laag van beneden te beginnen. Volgens het boekje kun je ze ook op hete lucht bakken, maar mijn oven doet de laatste tijd raar.

11

Re: De mmm... van Macarons!

sam schreef:

Ik bak ze tegenwoordig elke bakplaat apart, op conventionele warmte op 150°C, op de 2de laag van beneden te beginnen. Volgens het boekje kun je ze ook op hete lucht bakken, maar mijn oven doet de laatste tijd raar.

ow oke de tweed vanaf onder is oor mij eentje onder het midden van de oven. mischiens dat me macarons daarom altijd zo verkleurde werden bruin als ik bv paars toevoegde. bedankt voor de tip!