1

Onderwerp: loslaten cupcakepapiertjes

LET OP: OUD TOPIC!

Wie geeft mij de gouden tip om A) de cupcakepapiertjes niet te laten losraken en B) dat ze niet zo bol worden?
Kom maar op..ik zit met smart te wachten.

2 Laatst bewerkt door Carin (14-03-2008 21:35)

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Gebruik cakemeel van Koopmans, zonder melk met een extra ei, bak ze 15 min op 190 graden, zet maar 1 blik tegelijk in de oven en leg er, als ze uit de oven komen, DIRECT (kort) een zware plank op.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Gewoon cakemeel voor boerencake of voor fijne cake? (Bij mij raken de papiertjes ook los bij fijn cakemeel zonder melk met extra ei en precies zoals jij het zegt.. :(

4

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Hoe herkenbaar!
Bij mij ging er ook zeker bij meer dan de helft van de gebakken cupcakes de papiertjes los. Ik had cupcakepapier van de webshop, dr. oetker...noem maar op.
De enige mix die ik gebruikte was van de webshop en het zal aan mij gelegen hebben.

Nou was ik vanochtend hier een beetje aan het surfen en tegen de volgende recepten aangelopen:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=22299 en
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=14346
Toch maar eens proberen dacht ik. Ik heb de recepten helemaal gevolgd.
De frambozen cupcakes moesten bij mij wel op 200 graden en 20 minuten.

Maar TOEN!!!
Als eerste de chocolade cupcakes uit de oven: van de 6....6 GOED
Snel de volgende 6....weer GOED!
Dat werd eng...dan de framboosmaar eens proberen....weer allemaal goed.
Ok, misschien mij 1 of 2 een klein los puntje maar dat was het!
Gewoon voor de lol verschillende papiertjes weer gebruikt en gingen allemal goed.
Nu denk ik dat het met de webshopmix ook goed gaat maar dat ik de oven wat hoger moet gaan zetten. had geen puf meer om de mix nog te gaan testen.
Weet trouwens nu al niet wat ik met al de cupcakes moet gaan doen.
Voeg even een foto bij van 6 kale maar VASTE CC's...
De versierde plaats ik zo meteen.
Ik hoop dat iemand hier iets aan heeft

http://www.mijnalbum.nl/Foto-7CMEXSBU.jpg

5

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Bij mij laten de papiertjes niet los maar ze zijn altijd wel vet en verkleurd. En op jullie foto's zie ik altijd van die smetteloze "als nieuwe" papiertjes. Hoe doen jullie dat???

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

6

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Dat is nou het enige wat ik niet heb. Ik heb wel eens witte papiertjes gehad die aan de onderkant wat vettig waren maar met de gekleurde heb ik daar nooit last van.

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Nou, ik had dit weekend ook al een topic over de loslatende papiertjes geplaatst.

Maar ik heb vandaag muffins gebakken in dubbele papiertjes en dat ging perfect, maar ik denk dat het ook aan het recept lag.

Trouwens @ Naära : Gebruik een dubbel papiertje, dan blijft de buitenste mooi!!!

toen ik cakemeel had gebruikt lieten de papiertjes los.

Vandaag: ........ 2 recepten van het forum gebruikt: Eentje met chocolade (puur) erdoorheen en eentje waar ook joghurt door ging.

sorry dat ik niet meer weet van wie de recepten waren maaarrrrr

WAT ZIJN ZE LEKKER !!!!!!!

En ze bleven mooi aan de papiertjes plakken.

Ik heb trouwens in de muffins met joghurt ook een theelepel bebogeen gedaan. Even in het beslag geduwd en toen in de oven....... wow wat lekker, echt een aanrader voor de caramel verslaafden.

Ik ben helemaal blij!

Groetjes, Mireille

LET'S MAKE CAKES, NOT WAR!
http://www.mijnalbum.nl/Album=K4HUVYIU

8

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Maar zo veel mogelijk ervaringen plaatsen hierover dus hier de mijne.
Ik maak altijd cupcakes van muffinmix waar je olie bij moet doen en nooit problemen van loslatende papiertjes.
Nu heb ik de cakemix gebruikt die we bij DLT op de T&T beurs kregen (met boter) en...ze kwamen er mooi uit maar na een paar uurtjes...lieten ze allemaal los !!!!
Ze waren wel heerlijk....:lol:

Maar voor mooie gebruik ik toch maar weer de muffinmix :S

9

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Je kiest ook wel een oude koe uit om je ervaring te plaatsen ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Ach ja joh...
Dacht laat ik niet een nieuw topic lanceren over zo'n oud probleem anders heeft Marianne weer wat te z..... :o O-)  maar ik had het kunnen weten .... :/ :lol:

11

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Mijn ervaring.....alleen problemen bij bepaalde merk papiertjes (vooral UTKER)

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

12

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Alle ingredi

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

13

Re: loslaten cupcakepapiertjes

had wel alles goed gemengd, maar mijn cakejes leken wel te krimpen na verloop van tijd en nog een dag later werder de papiertjes juist wijder :S

Heel vreemd allemaal (wel van Utker, maar die gebruikte ik daarvoor ook altijd en nooit last gehad)

14

Re: loslaten cupcakepapiertjes

nnicole1234 schreef:

had wel alles goed gemengd, maar mijn cakejes leken wel te krimpen na verloop van tijd en nog een dag later werder de papiertjes juist wijder :S

Heel vreemd allemaal (wel van Utker, maar die gebruikte ik daarvoor ook altijd en nooit last gehad)

En dat heb ik nou ook.....in den beginne ziet het er super strak uit allemaal en uiteindelijk....laten er velen los?!

15

Re: loslaten cupcakepapiertjes

Ik heb hier nooit dat ze loslaten. Mijn (misschien belachelijk)theorie is, dat als de boter niet goed gemixt is, het beslag wat vetter blijft en dat daardoor de papiertjes los laten.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

16

Re: loslaten cupcakepapiertjes

nnicole1234 schreef:

Ach ja joh...
Dacht laat ik niet een nieuw topic lanceren over zo'n oud probleem anders heeft Marianne weer wat te z..... :o O-)  maar ik had het kunnen weten .... :/ :lol:

Je weet toch... ;)

Ik heb trouwens zelden tot nooit loslatende cc-papiertjes. Ik mix maar 4 minuten, en niet eens altijd eerst de boter zacht. Mijn theorie is: kort en heet bakken, dus ik bak 17 minuten op 190[sup]o[/sup]C op conventionele (=boven- & onderwarmte) stand, gelijk storten en af laten koelen.

Dat laatste is wel belangrijk, want als ik ze bijv. v

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag