1

Onderwerp: Fondant of royal icing?

Als jullie jullie taarten decoreren.
Werk je het liefst met fondant (of marsepein), royal icing of een mengeling?
En waarom?

Ik heb tot nu toe enkel fondant gebruikt omdat ik niet zo handig ben met spuitzakken (nog niet) :-)

2 Laatst bewerkt door annick67 (11-02-2013 22:06)

Re: Fondant of royal icing?

Hoi,

Dat is een beetje appels met peren vergelijken (sorry :$).

Met fondant (of marsepein, of marsefond (half marsepein, half fondant))  bekleed je een taart, cake, cupcakes etc. etc.. Royal icing wordt hard en gebruik je voor bijvoorbeeld decoratie (bloemetjes ofzo) of om zwaardere decoraties op je taart te 'plakken'. Dit zijn slechts enkele van de véle gebruiksmogelijkheden.........

3

Re: Fondant of royal icing?

Ik zie hier zo veel mooie gedecoreerde taarten voorbij passeren dat ik wel benieuwd ben naar de manier van versieren.

Ik heb enkel nog maar fondant (bloemetjes, puzzel, mold) gebruikt om te decoreren. (Terwijl ik eiwitglazuur echt wel lekker vind) :-)