1

Onderwerp: Royal icing mbv eiwitpoeder

Hoi,

Ik weet dat je royal icing zelf kunt maken met eiwit en poedersuiker, of door royal icingpoeder te mengen met water. Maar het lijkt me dat het ook moet kunnen met eiwitpoeder en poedersuiker. Ik zou dat graag proberen, maar kan iemand mij dan vertellen welke verhouding ik dan moet aanhouden? En moet het dan in een bepaalde volgorde? Dus eerst de droge bestanddelen mengen of juist eerst het eiwitpoeder aanmaken met water ofzo, en moet dat dan met warm of koud water?

Hopelijk kan iemand me helpen!!

Groetjes,

Lonnes

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

2

Re: Royal icing mbv eiwitpoeder

Hallo Lonnes,

Je zeeft 300 tot 500 gram poedersuiker in je mengkom, je vermengt 10 gram eiwitpoeder met 60 ml. afgekoeld gekookt water en voor een wat minder zoet effect (van de royal icing dus) voeg je een mespuntje citroenzuur toe. Je zou ook kunnen volstaan met citroensap, maar dit kan wel iets kleur geven aan je icing en dit moet je dan in mindering nemen op je water. Dan doe je de eiwitoplossing bij de poedersuiker (geleidelijk toevoegen tijdens het mixen) en dan net zolang mixen tot je stijve punten krijgt als je de haken uit de icing trekt, waarvan alleen de uiteinden omkrullen.

Succes!  Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

3

Re: Royal icing mbv eiwitpoeder

Hoi,

Inge, vorige keer heb ik met succes je icing gemaakt. Nou nog een andere vraag erover. Sinds afgelopen weekend heb ik de Bestron mixer van de Makro. Leuk, gaat allemaal prima, maar ik weet niet zeker welk hulpstuk ik nou voor die icing moet gebruiken. Ik denk de mengarm want ik vrees dat de garde het te zwaar zal krijgen. Klopt dat?

Groetjes,

Lonneke

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

4

Re: Royal icing mbv eiwitpoeder

Ik heb even nog een vraagje over het eiwitpoeder.
Kan ik dit gewoon met water aanmaken, en kan ik dit dan  i.p.v. een eiwit zoals in sommige recepten staat gebruiken, bijv. in een recept voor bavariose?

groten Esther

5

Re: Royal icing mbv eiwitpoeder

Hoi Lonneke,

Voor icing kunb je beter de mengarm gebruiken. Wanneer de icing te stijf wordt, denk ik zelf dat je garde kapot kan gaan. Ik heb op icing twee handmixers en een staafmixer de soep in gedraaid (en toen van mijn man een professionele gekregen, omdat hij dat niet meer aan kon zien :-))

Groetjes Peronne

Groetjes Peronne
www.tijdvoortaart.nl

6

Re: Royal icing mbv eiwitpoeder

Hahaha Peronne, hebben we dezelfde tactiek! ;)

Groetjes Evelien