1

Onderwerp: basis recept macarons

2 eiwitten
150 gram gemalen amandelen of amandelmeel
200 gram suiker
Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend de superfijngemalen amandelen of het amandelmeel en de suiker toe, totdat het mooi luchtig is.

Pak nu een bakplaat en leg hier bakpapier op. Laat hierop steeds een klein lepeltje van het mengsel vallen, totdat het kleine ronde hoopjes worden. Je kunt het ook met een spuitzak doen, dat wordt nog mooier, maar is wel moeilijker. Let op: doe ze wel een beetje van elkaar af, want ze lopen nog iets uit.

Dit is erg belangrijk: laat de macarons in deze ‘hoopjes’ liggen (drogen) op de bakplaat, liefst minimaal een halfuur.

Doe daarna e bakplaat in de oven en bak deze 20 minuten op 160 graden. Laat ze hierna eventjes afkoelen en haal ze dan van het papier af.

Nu kun je ze ‘vullen’! Doe tussen twee macarons wat zoete jam of een chocoladeganache.


deze kwam ik tegen op culy.nl

het leek me een fijn recept, dus dacht, deel het even.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: basis recept macarons

Heb je dit recept al eens geprobeerd en waren ze gelukt?