1

Onderwerp: In plaats van The Mat

Ik heb een Wilton Cake Devider die ik als The Mat gebruik. Er staan cirkels op én een gemakkelijk centrum, zodat je weet tot waar je ongeveer je marsepein/fondant uit moet rollen en je hoeft alleen je devider rond te draaien om je lap alle kanten uit plat te rollen. Het materiaal is non-stick, dus geen gedoe met maïzena of poedersuiker. Het grote verschil met The Mat is dat het maar 1-lagig is, maar mij maakt dat niet uit. Is de lap goed uitgerold, dan leg ik hem omgekeerd op de taart en maak het voorzichtig los van de mat. Als je eenmaal een klein stukje los hebt gemaakt, dan laat je als het ware de mat van de marsepein afglijden. Het werkt fantastisch en kost nog geen tientje!

http://www.mijnalbum.nl/Foto-UCW6FDDO-D.jpg

Life is short, eat dessert first!
https://www.facebook.com/tantetaart.nl

2

Re: In plaats van The Mat

Klinkt GOED!! Waar kan ik zo'n mat vinden?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: In plaats van The Mat

Ik heb hem bij Taart en Decoratie gekocht. Google weet vast nog wel meer adresjes ;-)

Life is short, eat dessert first!
https://www.facebook.com/tantetaart.nl

4

Re: In plaats van The Mat

zou het ook niet met een stukje tafelzeil gaan de doorzichtige tafelkleden dan wel ?

5

Re: In plaats van The Mat

gaaf zeg, die moet ik hebben. Doe het nu maar elke keer op het aanrecht want op de tafel plakt het als de gekte

6

Re: In plaats van The Mat

zo'n tafelzeil wordt er erg smerig van. Die gebruikte ik eerst ook :s

7

Re: In plaats van The Mat

ik vroeg het  me af.
gebruik zelf altijd de uitrol mat van tupperware
helaas heeft die aan de gele kant ribbels/structuur
dus gebruik altijd de achterkant maar wel met poedersuiker
maar gaat ook goed hoor

Re: In plaats van The Mat

Tafelkleedjes schijnen niet altijd food safe te zijn en het gemak hiervan is dat je hem met devider en al zo op je cake kunt leggen. Ik zweer erbij, maar ieder voor zich natuurlijk ;-). Bovendien is het een handige tool voor waar hij voor bedoeld is. Zet je taart in het midden en je kunt hem voor decoraties precies van markeringen voorzien, zodat die op gelijke afstanden komen. En uitrollen... perfect! Je meet je taart op en je rolt uit naar de grootte die je lap minimaal moet hebben. Dus nooit heel veel overschot. Afijn, ik heb geen aandelen hoor... ;)

Life is short, eat dessert first!
https://www.facebook.com/tantetaart.nl

9

Re: In plaats van The Mat

Ziet er heel handig uit!

Re: In plaats van The Mat

Ik gebruik de mat van de ikea, zelfs zonder poedersuiker blijft niks plakken
Eraan, er staat van alles op gedrukt

Re: In plaats van The Mat

Ik gebruik de mat van de ikea, zelfs zonder poedersuiker blijft niks plakken
Eraan, er staat van alles op gedrukt

12

Re: In plaats van The Mat

Die mat van de Ikea had ik gehoord dat daar vaak pluisjes aan blijven plakken, lijkt mij niet handig

13

Re: In plaats van The Mat

ik gebruik ook de projs van de ikea. Ideaal!
Pluisjes? Nog nooit las van gehad, maar ik droog hem ook niet na met een droogdoek of dergelijks (op die manier blijft er aan elke "mat" wel pluisjes hangen denk ik ;)

Zoek je een printje? Pb mij gerust.

Re: In plaats van The Mat

ER zijn twee matten van de ikea. Je hebt de bijna doorzichtige bureauvonderlegger. Daar blijft niks aan plakken, ook gene pluisjes, maar staat ook niet op.
Tegenwoordig heb je ook een blauwachtige siliconen bakmat. Marsepein ed blijft niet plakken, pluisjes des te meer. Lijkt alsof deze mat ze juist aantrekt.

15

Re: In plaats van The Mat

chan1985 schreef:

Die mat van de Ikea had ik gehoord dat daar vaak pluisjes aan blijven plakken, lijkt mij niet handig

inderdaad, en een beetje crisco erop uitsmeren, en de marsepein is echt geweldig uit te rollen!