1

Onderwerp: Royal Icing met een smaakje ?

Hallo allemaal,

Omdat manlief niet van fondant, marsepein en botercreme houd en ik toch een leuk taartje wil maken voor valtentijnsdag was ik benieuwd of je Royal Icing  (gemaakt met de Funcakes mix) ook met een smaakje kan maken? zie altijd in de bak winkel potjes van Duncan Hines met een smaakje maar vind die smaakjes niet zo lekker dus wilde zelf aan de slag gaan maar geen idee hoe dus alle hulp is welkom!

2

Re: Royal Icing met een smaakje ?

Dan zou ik ganache gebruiken royal icing is nl hard en heul zoet

3

Re: Royal Icing met een smaakje ?

etmc schreef:

Dan zou ik ganache gebruiken royal icing is nl hard en heul zoet

:Y idd...Ganache doen!

met royal icing vallen je tanden spontaan uit je mond! :lol:

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

4

Re: Royal Icing met een smaakje ?

thanx voor de tip, kun je ganache ook kleuren? want dat vind ik aan royal icing en fondant zo fijn..

5

Re: Royal Icing met een smaakje ?

Als je witte ganache neemt en kleurstoffen gebruikt om chocolade te kleuren, dan kan je er een kleurtje aan geven :)

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

6

Re: Royal Icing met een smaakje ?

welke kleurstoffen kan ik daar voor gebruiken (wilde bordeauxkleur icing color gebruiken maar dat kan dus niet ??)

7

Re: Royal Icing met een smaakje ?

ik zal ook chocolade doen

8

Re: Royal Icing met een smaakje ?

Sanha schreef:

welke kleurstoffen kan ik daar voor gebruiken (wilde bordeauxkleur icing color gebruiken maar dat kan dus niet ??)

Met flo-coat van Americolor kan je met de reguliere (Americolor) kleurstoffen kleuren. Anders heb je de kleurstoffen van Wilton op OLIEBASIS die je ook kunt gebruiken.

9

Re: Royal Icing met een smaakje ?

Sanha schreef:

welke kleurstoffen kan ik daar voor gebruiken (wilde bordeauxkleur icing color gebruiken maar dat kan dus niet ??)

Je hebt kleurstoffen op oliebasis nodig, anders gaat het nooit mengen met de chocolade. Ik weet dat ze die in de Leukste Taartenshop hebben: http://www.deleukstetaartenshop.nl/--c-74_106.html
Deze zijn ook van Wilton.
Het zijn wel de basiskleuren, dus als je bordeaux nodig hebt, moet je ff googlen om te zien hoe je die kleur het beste kan maken.

Maar de gewone icing color gaat niet lukken omdat die op waterbasis is.

Als je eventueel poeders hebt, kan je die mss wat verdunnen met plantaardige olie en zo je chocolade kleuren, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com