1

Onderwerp: Swiss Cake Roll!

Voor de eerste keer een swiss cake roll gemaakt!  Enorm leuk om te doen  :)
Volgens recept van Atena hier van het forum.  Ik zag haar deco cake roll voorbijkomen en vond hem zo leuk!!    Heb het recept wat zij aangeeft gebruikt.   Alleen de pikkeltjes van de aardbeien bleven vastplakken aan het bakpapier  :s
Maar voor de 1e keer ben ik tevreden.  Ik vond alleen de cake wel erg zoet :/   Ik gebruik de volgende keer echt minder suiker.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-QJ6WOD3C-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-MX8LNRXP-D.jpg

Soms heb je van die dromen die je wakker houden,
.........tot je ze uitvoert.

2

Re: Swiss Cake Roll!

Geweldig! Wat ziet dat er leuk uit!

3

Re: Swiss Cake Roll!

Dank je wel,  ziet er ook leuk uit   :Y
Ik heb alweer een idee voor de volgende.

Soms heb je van die dromen die je wakker houden,
.........tot je ze uitvoert.

4

Re: Swiss Cake Roll!

Hoi Paola,
Heb je de rode kleur van de aardbeien eerst ingevroren of vlug in de oven gebakken (volgens Japanse Junko) ?   

Groetjes ,Atena

Smile, tomorrow will be worse- Murphy's Laws

5

Re: Swiss Cake Roll!

Atena schreef:

Hoi Paola,
Heb je de rode kleur van de aardbeien eerst ingevroren of vlug in de oven gebakken (volgens Japanse Junko) ?   

Groetjes ,Atena

Goedemorgen,  ik heb ze in de oven gebakken.  De stippeltjes eerst, toen de kroontjes en toen de aardbeien.   Zou invriezen beter zijn?  Ik heb misschien ook te snel het bakpapier eraf gehaald  :s
Moet hij eerst helemaal afkoelen?
Ik ga er zeker nog 1 maken  :)

Soms heb je van die dromen die je wakker houden,
.........tot je ze uitvoert.

6

Re: Swiss Cake Roll!

die is leuk geworden  :thumb:

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

7 Laatst bewerkt door Atena (05-02-2013 13:06)

Re: Swiss Cake Roll!

Hoi Paola,
de stippeltjes moeten niet langer dan 50 seconde  in de oven (165 C) anders drogen ze uit en blijven vast aan de bakpapier . Voordat je begint,de bakpapier goed invetten met crisco. Ik vind de bak methode wel goed hoor (de invries methode heb ik nog niet geprobeerd ,hier moet je 10-15 min wachten voor elk figuurtje).
Voor meer duidelijkheid over het bakken zie:
robopuppet.wordpress.com/2011/08/11/japan-deco-cake-rool/
Volgens mij hoeft de cake  niet helemaal afgekoeld te worden om te bakpapier eruit te halen, integendeel als de cake klaar is de bakpapier gelijk eraf halen.
Probeer je ook met andere patroon? Ik ben benieuwd. Succes en veel plezier!
Groetjes,Atena

Smile, tomorrow will be worse- Murphy's Laws

8

Re: Swiss Cake Roll!

:thumb: Ziet er geweldig uit!  :thumb:

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

9

Re: Swiss Cake Roll!

Atena schreef:

Hoi Paola,
de stippeltjes moeten niet langer dan 50 seconde  in de oven (165 C) anders drogen ze uit en blijven vast aan de bakpapier . Voordat je begint,de bakpapier goed invetten met crisco. Ik vind de bak methode wel goed hoor (de invries methode heb ik nog niet geprobeerd ,hier moet je 10-15 min wachten voor elk figuurtje).
Voor meer duidelijkheid over het bakken zie:
robopuppet.wordpress.com/2011/08/11/japan-deco-cake-rool/
Volgens mij hoeft de cake  niet helemaal afgekoeld te worden om te bakpapier eruit te halen, integendeel als de cake klaar is de bakpapier gelijk eraf halen.
Probeer je ook met andere patroon? Ik ben benieuwd. Succes en veel plezier!
Groetjes,Atena

Dank je wel voor de tips!! 
Heb de stippels inderdaad te lang gebakken.denk ik  :(
En ik had het bakpapier niet ingevet.  Ga ik de volgende keer zeker doen.
Welk ander patroon bedoel je?  De luipaard?   Ik ga zeker voor een volgende  :D

Soms heb je van die dromen die je wakker houden,
.........tot je ze uitvoert.

10

Re: Swiss Cake Roll!

Hoi Paola,
Je kan zelf een patroon uitkiezen (googelen op bijv. 'patronen bloemen'). Je moet meer durven in zulke dingen om uit te proberen, dan zal je verbaast zijn van het resultaat. Houd maar rekening mee dat je de patroon wel in spiegelschrift erop moet zetten).

Succes,Atena

Smile, tomorrow will be worse- Murphy's Laws

11

Re: Swiss Cake Roll!

Wat super mooi zeg.
Lijkt me ook erg leuk eens uit te proberen.

12

Re: Swiss Cake Roll!

Ziet er heel erg leuk uit ga ik toch ook eens proberen.
Weer eens wat anders :)

13

Re: Swiss Cake Roll!

Leuk!  weer eens wat anders ja :Y
Mooi dat die aardbeien in de cake zitten :thumb: