Onderwerp: Vettige ganache??
Hoi,
Al een aantal keren heb ik ganache gemaakt (wit 1:3) maar vond het niet altijd lekker smeerbaar of te snel hard worden waardoor me fondant niet bleef plakken maar ging scheuren.
Nu heb ik wat mínder chocolade genomen dan 1:3 ongeveer 1:2,5
Slagroom warm gemaakt(even laten koken) chocolade erbij en kreeg een mooi geheel. Wilde het snel laten koelen dus het bakje in een grotere bak met water en bleef wel roeien (evt. Tegen klonten)
Daarna even de kloelkast in.
Nu had ik de taart gevuld en ging afsmeren, ging heerlijk, mooi egaal en het glee makkelijk.
Maar nu heb ik het gevoel dat het vet uit de ganache los komt. De taart glimt helemaal en als je met een mes of met je vinger er langs op gaat komt alleen het vet eraf.
De taart staat nu in de koelkast en ik wil dadelijk gaan bekleden, zou dit goed gaan?
En weet iemand de oorzak van het loskomen van het vet?