1

Onderwerp: Schuimgebak (PROGRESS) Iemand verstand?

hoi allemaal , ik heb vorige week een progress taart gemaakt en alles ging goed hij was ook goed op smaak , had hem nog nie dezelfde dag nodig dus heb ik hem in de koelkast op de hoogste stand gezet.
Volgende dag was mijn bovenste laag schuim gesmolten en de onderste bijna.

Iemand een idee hoe ik dit kan voorkomen?

Gr Melinda

2 Laatst bewerkt door etmc (28-01-2013 17:15)

Re: Schuimgebak (PROGRESS) Iemand verstand?

Schuim niet in de koelkast doen? het trekt nl vocht aan..

En heb je gemeld, heeft nl niks met bekleden te maken :)

3

Re: Schuimgebak (PROGRESS) Iemand verstand?

hoi allemaal , ik heb vorige week een progress taart gemaakt en alles ging goed hij was ook goed op smaak , had hem nog nie dezelfde dag nodig dus heb ik hem in de koelkast op de hoogste stand gezet.
Volgende dag was mijn bovenste laag schuim gesmolten en de onderste bijna.

Iemand een idee hoe ik dit kan voorkomen?

Gr Melinda

4

Re: Schuimgebak (PROGRESS) Iemand verstand?

Je recept bevat of meel of een zuur, dat geeft dus zacht schuim.
Of de vulling was te nat en je hebt daarbij de schuim niet afgedekt met een chocolade laagje, zodat het nat in het schuim is getrokken.

Progrestaart het liefste op dezelfde dag stapelen, vullen en opeten vooral omdat er vaak slagroom inzit.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

5

Re: Schuimgebak (PROGRESS) Iemand verstand?

schuimplakken worden bewaard in een droog kast .
dat hebben we thuis natuurlijk niet dus gewoon bewaren in de oven die niet aanstaat.

pas als de taart helemaal af is , in de koeling bewaren en dan natuurlijk zo snel mogelijk opeten ...hoe langer je het bewaard hoe slapper je schuimlagen worden

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

6

Re: Schuimgebak (PROGRESS) Iemand verstand?

heb je gemeld, 2 dezelfde topics over je progrestaart vragen

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

7

Re: Schuimgebak (PROGRESS) Iemand verstand?

Ik heb je topics even samengevoegd in de juiste rubriek :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag