1

Onderwerp: fondant uitrollen

Wie heeft er voor mij de perfecte tips voor het uitrollen van fondant. Het lukt mij niet om der juiste dikte te krijgen, voor in het midden.

2

Re: fondant uitrollen

het is toch steeds oefenen
en je plak draaien
vanuit het midden rollen en je plak steeds iets draaien
ik rol uit op een tupperware mat   als de plak te groot wordt draai ik de mat
als de plak vast plakt dan gebruik ik poeder suiker
snap je het nog een beetje
succes

Re: fondant uitrollen

Ik denk ook dat je meer moet draaien met mat of doe je het zonder mat dan je fondant steeds stukje draaien en het vergt geduld om een mooie uitgerolde plak te krijgen.

4

Re: fondant uitrollen

:(  Het is meer dat ik niet de juiste dikte krijg. Ik gebruik die van wilton de ringen. Maar. Zelfs daarmee lukt het niet echt. Ik wordt er soms zo moedeloos van. Vooral als het gaat om een groter taart. Ik vraag me echt af of er iemand in omgv den haag hiervoor cursus geef. Alleen leren rollen. :)

5

Re: fondant uitrollen

kijk eens op mijn website
bij een basis workshop gaan we een taart bekleden
www.taartenvanmo.com

6

Re: fondant uitrollen

Draaien! Ik had en heb er soms nog wel problemen mee. Ik rol nu max 2 keer en dan draai ik de lap een kwart slag en rol dan weer 1 à 2 keer. En zorgen dat hij niet blijft plakken aan je ondergrond, voldoende poedersuiker gebruiken, dan is het uitrollen makkelijker.p

http://www.facebook.com/TQofPops
I'm not insane, I'm mentally hilarious

7 Laatst bewerkt door Linda Minnis (21-02-2013 10:33)

Re: fondant uitrollen

mag ik hier ook een vraag over stellen?
als ik meer poedersuiker gebruik, dan krijgt mijn fondant een rare wittige laag, en dat wil ik juist niet.
Hoe kan ik dat voorkomen?

groetjes
Linda

Inmiddels wezen verder zoeken en ik heb het gevonden :)