1

Onderwerp: drommar bakblik ikea

Hallo allemaal.

Ik wil dit weekend petit fourtjes maken.. ik heb een bakblik in de kast staan. Een Drommar van Ikea, 20 cm.
Hoeveel biscuit moet ik hierin doen? Het is een bakblik van 1.6 liter. 5 cm hoog, maar petit fourtjes hoeven niet zo hoog te worden. Ik werk met de mix van funcakes.

Weten jullie hoe ik dit moet doen?

Thnx!  :D

2

Re: drommar bakblik ikea

Per halve liter inhoud gebruik je 1 ei (50 gram), 1,6 liter inhoud zou iets meer zijn 150 gram ei, in de tabellen staat dan hoeveel mix je moet hebben; http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: drommar bakblik ikea

Per halve liter 1 ei, 66 gram mix en 6 gram/ml water.
Succes!

Dat is toch een TAART waard!

4

Re: drommar bakblik ikea

Even de bakvorm met water vullen en vergelijken met de verhoudingen van een bakblik met dezelfde inhoud.

5

Re: drommar bakblik ikea

Als je deze bedoelt:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20133042/

Ik gebruik 180 mix voor biscuit FC
3 eieren
18 ml water
3 x 10 min op 150, 165 en 180 (mijn oven)

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

Re: drommar bakblik ikea

Bedankt allemaal..
Ik heb een combi oven. Ik heb echt geen flauw idee hoe ik hem moet verhogen steeds. Ik moet hem dan voorverwarmen maar je mag hem in tussentijd toch niet openen? kan ik heb gewoon op 160 graden bakken? en hoe lang??

7

Re: drommar bakblik ikea

Gewoon even de gebruiksaanwijzing van de mix nalezen.
Over het algemeen wordt er inderdaad op 160 graden gebakken.
Ik verwarm de oven altijd eerst 10 minuten voor op 140 graden en verhoog de temperatuur na 20 minuten bakken dan naar 160.

Re: drommar bakblik ikea

mamski schreef:

Als je deze bedoelt:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20133042/

Ik gebruik 180 mix voor biscuit FC
3 eieren
18 ml water
3 x 10 min op 150, 165 en 180 (mijn oven)

Ik heb dit recept gebruikt en gewoon de oven op 160 graden gedaan.
maar helaas werd ie niet zo hoog als de bakvorm zelf.. kan hem met moeite 1x doorsnijden :( Weer balen! heb hem er 35 min in gehad.. moet ik meer mix gebruiken?

9

Re: drommar bakblik ikea

Hey wat jammer nou.
Ik gebruik echt de hoeveelheid van boven, de mix van FC en mix 8 min hoog en 2 min laag.
Ik bak oplopend en bij mij komt het kapsel net boven de rand.
Ik snij hem 2 keer door en soms hou ik nog wat kapsel over, omdat het gebakje anders te hoog wordt.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-43JGSELU.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-LUFFEQO4.jpg

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

10

Re: drommar bakblik ikea

ziet er lekker uit.

11

Re: drommar bakblik ikea

ziet er lekker uit.

12

Re: drommar bakblik ikea

Het verschil tussen oplopend bakken of een constante temperatuur is het rijzen van je biscuit. Bij oplopend bakken gebeurt dit minder snel zodat je geen bolle bovenkant krijgt. Bij een constante temp krijg je wel een bolle bovenkant. Dat is lastiger met bekleden, zelfs als je hem omdraait.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

13

Re: drommar bakblik ikea

Pooh schreef:

Het verschil tussen oplopend bakken of een constante temperatuur is het rijzen van je biscuit. Bij oplopend bakken gebeurt dit minder snel zodat je geen bolle bovenkant krijgt. Bij een constante temp krijg je wel een bolle bovenkant. Dat is lastiger met bekleden, zelfs als je hem omdraait.

Ik bak altijd op één temperatuur en heb nooit een bolle bovenkant.....  :o

14

Re: drommar bakblik ikea

Ik merk duidelijk het verschil als ik te lui ben om de oven tussentijds hoger te zetten. Dan bak ik constant op 170 en is mijn biscuit veel boller dan wanneer ik halverwege van 150 naar 170 ga.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

15

Re: drommar bakblik ikea

Ik bak op 150 graden constant, misschien maakt dat nog verschil? Nooit een bolle bovenkant....  :o

Re: drommar bakblik ikea

Dan zal ik mij toch maar eens in de beschrijving van de combi moeten verdiepen. Ook lui voor.. maar die foto's zien er lekker uit.. en hoger dan de mijne is geworden! waarmee heb je ze gevuld??

Re: drommar bakblik ikea

annick67 schreef:

Ik bak op 150 graden constant, misschien maakt dat nog verschil? Nooit een bolle bovenkant....  :o

Ik ook, en ook nooit een bolle bovenkant ... alleen een bolle buik :rolleyes:

I never met a calorie I didn't like....

18

Re: drommar bakblik ikea

:lol:  :lol:  :lol:

sorry

19

Re: drommar bakblik ikea

suusjepatrick schreef:

Dan zal ik mij toch maar eens in de beschrijving van de combi moeten verdiepen. Ook lui voor.. maar die foto's zien er lekker uit.. en hoger dan de mijne is geworden! waarmee heb je ze gevuld??

De eerste is gevuld met aangevette slagroom (met mascarpone) en aardbeiplakjes.
De chocoladebiscuit is gevuld met (bloed)sinaasappelbavarois.
Lekker fris.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

20

Re: drommar bakblik ikea

taartenprinsesje schreef:
annick67 schreef:

Ik bak op 150 graden constant, misschien maakt dat nog verschil? Nooit een bolle bovenkant....  :o

Ik ook, en ook nooit een bolle bovenkant ... alleen een bolle buik :rolleyes:

Dat ook al vrijwel niet.........  :+  :cool: ......... (denk ik  :o )

Re: drommar bakblik ikea

mamski schreef:
suusjepatrick schreef:

Dan zal ik mij toch maar eens in de beschrijving van de combi moeten verdiepen. Ook lui voor.. maar die foto's zien er lekker uit.. en hoger dan de mijne is geworden! waarmee heb je ze gevuld??

De eerste is gevuld met aangevette slagroom (met mascarpone) en aardbeiplakjes.
De chocoladebiscuit is gevuld met (bloed)sinaasappelbavarois.
Lekker fris.

Lekker!! ik ga me vanavond maar verdiepen in de beschrijving.. hopelijk kom ik eruit. heb hier nooit geduld voor.. en anders zoekt vriendjelief t wel uit hihihi..

Re: drommar bakblik ikea

Gelukt! !! Met de verhouding van hierboven en oplopend van 140 graden 10min. 10min op 160 en 10 min op 180... Jeeeej blij blij blij

23

Re: drommar bakblik ikea

Mooi zo!  :thumb:

24

Re: drommar bakblik ikea

Fijn dat het gelukt is
:thumb:

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

Re: drommar bakblik ikea

Moet je gewoon steeds de totale tijd verdelen over 3 grades? dus zoals bij mij op 140 160 en 180.. en dan de tijd verdelen??