Ik steek nu de rondjes uit met deze set:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/uits … p-735.html
Het kan inderdaad ook met een glas e.d..
Ik vind het wel lastig om de juiste maat te bepalen, vaak zit ik er net tussen in, 1 maat groter is te groot, juiste maat is net te klein........
Slagroomhoorntjes:
Benodigdheden:
Bladerdeeg (vellen uit de diepvries)
suiker
ei
slagroom+suiker (enof bv. banketbakkersroom)
vormpjes voor hoorntjes
Invetmiddel (bv beetje boter, spray)
Anti aanbakpapier
Afkoelrooster
Voorbereiding:
Bladerdeeg laten ontdooien
Slagroom kloppen
(Hetelucht) Oven voorverwarmen op 200 graden
Ei klutsen
Werkwijze:
Als het bladerdeeg ontdooit is 2 velletjes aan elkaar plakken met een beetje water.
Uitrollen en reepjes snijden van ongeveer 1 cm breed.
De vormpjes insmeren met boter (of spray), de reepjes erop plakken en beginnen met het smalste puntje.
Als dit klaar is het deeg op het hoorntje met ei insmeren, de bovenkant besuikeren en bakken in een voorverwarmde oven (waarvan de bakplaat beboterd is / bakpapier er op ligt),op 200 graden C, midden in de oven.
De baktijd is circa 20-30 min.
Als ze klaar zijn van de vorm af halen (denk er om: HEET), af laten koelen op een rooster en daarna vullen met de geklopte slagroom (of bv. banketbakkersroom.