Onderwerp: Hoe zat het ook alweer??? RI maken! SOS!
Na het volgen van een workshop bij de koekenbakkers maakte ik mijn RI altijd mbv merengue powder en cream of tartar. Dat ging prima, maar ik vind de merenguepowder erg duur. Het blikje is zo weer leeg.
Na de RI bootcamp tijdens T&T kwam ik erachter dat je eigenlijk helemaal geen merengue powder nodig hebt en dat je het ook gewoon met eiwitpoeder (wil liever geen vers eiwit gebruiken) kunt doen.
Maar wat moet je dan nog extra toevoegen? Citroensap? Meer cream of tartar?
En wat is het verschil dan precies dus eiwitpoeder en merenguepoeder? Ik heb het al eens eerder gevraagd hier, maar kom er nog steeds niet uit. Daarom een nieuwe poging op een duidelijke uitleg.
Alvast bedank!
Gr. Dolfijn
Ps. Ik wil de RI graag langere tijd bewaren in de koelkast en/of in kunnen vriezen. Dat kan toch?