1

Onderwerp: Jam vulling

Hoi allemaal,

Ik ben sinds vanavond lid geworden en zal morgen mijzelf voorstellen.

Maar goed wil toch al een vraag bij jullie uitzetten die misschien al gesteld is (ik kan hem alleen niet terug vinden).

Volgende week moet ik voor een verjaardag een taart maken die voorzien in van een intense aardbeienjam laag.
Hiervoor wil ik aardbeienjam wat reduceren en dan aanbrengen in een tussenlaag.
Mijn vraag is nu of ik de taartlagen moet behandelen met iets (en zo ja met wat) om te zorgen dat de jamlaag niet in de biscuit trekt of dat dit niet nodig is.

Groeten Johan

2

Re: Jam vulling

Hoi Johan,

Als je de jam inkookt, zal het intrekken wel meevallen denk ik. Hoe dunner, hoe meer het intrekt.
Tremperen doe je in de bovenste lagen om je biscuit wat minder droog te krijgen. Je zou het met een aardbei-siroopje kunnen doen om de smaak te versterken, maar echt druppelen hoor, want anders krijg je een natte boel.

Succes,

Tieneke

3

Re: Jam vulling

aardbeienlikeur is dan ook heerlijk om te tremperen,

vaak roer ik ook wat door de jam, die wordt dan gelijk wat beter te hanteren :)