Onderwerp: schuimtaart
mijn vraag is hoeveel dagen van te voren kan je een schuimtaart maken
ik heb het de 2de kerstdag nodig
gr leanneke
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » schuimtaart
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
mijn vraag is hoeveel dagen van te voren kan je een schuimtaart maken
ik heb het de 2de kerstdag nodig
gr leanneke
Welk recept gebruik je?
ik ga je even melden, je vraag staat nu in de showrubriek
de moderatoren verplaatsen het topic voor je (kun je niet zelf).
de schuimplakken kan je al maken
en dan bewaren in een koektrommel
je kan de hele schuimtaart ook al afmaken en in de vriezer bewaren
in de bakkerij staan ze ook in de vriezer!
totaal geen probleem
dus nu lekker maken en met kerst vrij zijn en dan 'smorgens de taart uit de vriezer halen
succes
Je bent inderdaad een beetje verdwaald
Bewaarvragen mogen in Taartdecoratie algemeen, dus:
[MOVE] --> TDA
Je hebt je vraag in de verkeerde rubriek staan.
Dit kan je verhelpen door rechts onderaan dit topic op melden te klikken.
Dan krijg je een schermpje waarin je aangeeft wat je fout hebt gedaan en dan kunnen de moderators het aanpassen.
De goede rubriek is Bakken & Vullen.
allemaal tegelijk aan het typen volgens mij
De goede rubriek is Bakken & Vullen.
Daar twijfelde ik nog over, maar omdat het om het bewaren ging, ging-ie maar naar Taartdecoratie algemeen
sorry maar dit is de eerste keer dat ik hier wat plaats
maar ik gebruik het recept van rudolf v veen en het staat ook in de jumboboek
Haha, iedereen was inderdaad tegelijk aan het typen.
Ik wil ook graag een schuimtaart maken, en ben me aan het inlezen. Wat ik begrijp is dat je gevaar loopt dat het schuim te zacht gaat worden van je vulling.
Daarom doet men er ook wel een laagje chocolade over.
Maar ik zou het inderdaad zoals spidygirl doen. Dan loop je geen risico.
helpppp
mijn oven is niet echt top meer de temperatuur loopt steeds op dus zet ik om de 10 min de oven open maar kan dit kwaad voor de schuimtaart
gelukkig komt morgen mijn nieuwe fornuis nu werk ik met en gasoven
Ik meen gelezen te hebben dat dan je schuim in kan zakken.
Is het goed afgelopen?
Nee, hoor met schuim maakt het allemaal niet zoveel uit.
Is maar eiwit+suiker
Het moet uitdrogen.
Zolang het maar lang genoeg droogt op een lage temperatuur, dus handdoek tussen de deur, of pollelepel ertussen, deur open, indien je oven temperatuur te hoog word.
Als het snel te bruin word, schuif een bakoplaat bovenin de oven.
Er zit geen rijsmiddel en geen meel in, het kan dus niet inzakken tijdens het bakken...anders ben je geen schuimtaart maar iets anders aan het maken.
Veel plezier met de nieuwe oven morgen
O ja bewaren...ik ben zo'n rare die alles vers wil en dan overuren draait
In de meeste gevallen bak ik het schuim een dag eerder en laat het ook gedurende de nacht in de oven staan zodat het mooi droogt.
Dag erna vullen en of stapelen, afhankelijk van je doel met het schuim.
Chocolade laagje zorgt er idd voor dat het vocht niet in je schuim trekt en het lekker knapperig blijft.
Wil je een schuimlaag met een zachte binnenkant, dan moet je wat citroensap ( een zuur) toevoegen als het eiwit bijna stijf is.
Het is net wat jij lekkerder vind
Niet dat ik twijfelde aan ireen123.
Maar ik wou toch ff voor mijzelf weten waarom ik dacht te weten dat schuim misschien in kon zakken en heb het teruggevonden:
Het gaat inderdaad niet over inzakken tijdens het bakken maar over kans op inzakken tijdens het afkoelen.
Ze waarschuwt dat je het in de oven moet laten afkoelen (info van taste.com.au/recipes/7271/classic+pavlova).
Ik deel het maar even mee, om verwarring te voorkomen.
Ik hoop dat je taart lekker is geworden.
Nou ik zal even reageren
Ik heb deze schuimtaart gegeten en het was heerlijk. Het bakken heeft volgens mij geen problemen gegeven. Taart was lekker "fluffy" van binnen. Alleen barste het wel erg???
Mam, het was top!!!
xxx
Lekker kanpperig droog gebakken schuim, barst nu eenmaal snel...dat is het bewijs dat het goed is
Nou ik zal even reageren
Ik heb deze schuimtaart gegeten en het was heerlijk. Het bakken heeft volgens mij geen problemen gegeven. Taart was lekker "fluffy" van binnen. Alleen barste het wel erg???
Mam, het was top!!!
xxx
Gaaf. Ik heb een paar dagen geleden voor het eerst iets met schuim gemaakt en ik vond het ook zo lekker.
@nokkie
Het is ook zo lekker.
Wat ik wel vond meevallen : het was toch niet zo zoet als de schuimkransjes is de winkel. Dat maakt het ook voor diegene die niet van mierzoet houden toch ook nog wel een beetje aantrekkelijk. hihihihi
ja diana het was idd heel erg lekker en zeker niet mierzoet en je kan de schuimtaart heel goed en paar dagen van te voren maken
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » schuimtaart
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.