1

Onderwerp: schuimtaart

mijn vraag is hoeveel dagen van te voren kan je een schuimtaart maken
ik heb het de 2de kerstdag nodig
gr leanneke :D

een beginneling die veel wil leren

2

Re: schuimtaart

Welk recept gebruik je?

3

Re: schuimtaart

ik ga je even melden, je vraag staat nu in de showrubriek :)
de moderatoren verplaatsen het topic voor je (kun je niet zelf).

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: schuimtaart

de schuimplakken kan je al maken
en dan bewaren in een koektrommel

je kan de hele schuimtaart ook al afmaken en in de vriezer bewaren
in de bakkerij staan ze ook in de vriezer!
totaal geen probleem
dus nu lekker maken en met kerst vrij zijn en dan 'smorgens de taart uit de vriezer halen

succes

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

5

Re: schuimtaart

Je bent inderdaad een beetje verdwaald ;)

Bewaarvragen mogen in Taartdecoratie algemeen, dus:

[MOVE] --> TDA

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: schuimtaart

Je hebt je vraag in de verkeerde rubriek staan.
Dit kan je verhelpen door rechts onderaan dit topic op melden te klikken.
Dan krijg je een schermpje waarin je aangeeft wat je fout hebt gedaan en dan kunnen de moderators het aanpassen.
De goede rubriek is Bakken & Vullen.

7

Re: schuimtaart

:D allemaal tegelijk aan het typen volgens mij :lol:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: schuimtaart

Nokkie schreef:

De goede rubriek is Bakken & Vullen.

Daar twijfelde ik nog over, maar omdat het om het bewaren ging, ging-ie maar naar Taartdecoratie algemeen ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: schuimtaart

sorry maar dit is de eerste keer dat ik hier wat plaats
maar ik gebruik het recept van rudolf v veen en het staat ook in de jumboboek

een beginneling die veel wil leren

10

Re: schuimtaart

Haha, iedereen was inderdaad tegelijk aan het typen.

Ik wil ook graag een schuimtaart maken, en ben me aan het inlezen. Wat ik begrijp is dat je gevaar loopt dat het schuim te zacht gaat worden van je vulling.
Daarom doet men er ook wel een laagje chocolade over.
Maar ik zou het inderdaad zoals spidygirl doen. Dan loop je geen risico.

11

Re: schuimtaart

helpppp

mijn oven is niet echt top meer de temperatuur loopt steeds op dus zet ik om de 10 min de oven open maar kan dit kwaad voor de schuimtaart
gelukkig komt morgen mijn nieuwe fornuis nu werk ik met en gasoven

een beginneling die veel wil leren

12 Laatst bewerkt door Nokkie (23-12-2012 18:30)

Re: schuimtaart

Ik meen gelezen te hebben dat dan je schuim in kan zakken.
Is het goed afgelopen?

13

Re: schuimtaart

Nee, hoor met schuim maakt het allemaal niet zoveel uit.
Is maar eiwit+suiker
Het moet uitdrogen.
Zolang het maar lang genoeg droogt op een lage temperatuur, dus handdoek tussen de deur, of pollelepel ertussen, deur open, indien je oven temperatuur te hoog word.
Als het snel te bruin word, schuif een bakoplaat bovenin de oven.


Er zit geen rijsmiddel en geen meel in, het kan dus niet inzakken tijdens het bakken...anders ben je geen schuimtaart maar iets anders aan het maken. :D

Veel plezier met de nieuwe oven morgen ;)

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

14

Re: schuimtaart

O ja bewaren...ik ben zo'n rare die alles vers wil en dan overuren draait :o

In de meeste gevallen bak ik het schuim een dag eerder en laat het ook gedurende de nacht in de oven staan zodat het mooi droogt.
Dag erna vullen en of stapelen, afhankelijk van je doel met het schuim.

Chocolade laagje zorgt er idd voor dat het vocht niet in je schuim trekt en het lekker knapperig blijft.

Wil je een schuimlaag met een zachte binnenkant, dan moet je wat citroensap ( een zuur) toevoegen als het eiwit bijna stijf is.

Het is net wat jij lekkerder vind

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

15

Re: schuimtaart

Niet dat ik twijfelde aan ireen123.

Maar ik wou toch ff voor mijzelf weten waarom ik dacht te weten dat schuim misschien in kon zakken en heb het teruggevonden:
Het gaat inderdaad niet over inzakken tijdens het bakken maar over kans op inzakken tijdens het afkoelen.
Ze waarschuwt dat je het in de oven moet laten afkoelen (info van taste.com.au/recipes/7271/classic+pavlova).
Ik deel het maar even mee, om verwarring te voorkomen.

Ik hoop dat je taart lekker is geworden.

16

Re: schuimtaart

Nou ik zal even reageren ;)

Ik heb deze schuimtaart gegeten en het was heerlijk. Het bakken heeft volgens mij geen problemen gegeven. Taart was lekker "fluffy" van binnen. Alleen barste het wel erg???

Mam, het was top!!!

xxx

Aldoende kom ik steeds een stapje verder!

17

Re: schuimtaart

Lekker kanpperig droog gebakken schuim, barst nu eenmaal snel...dat is het bewijs dat het goed is :D

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

18

Re: schuimtaart

jadimi schreef:

Nou ik zal even reageren ;)

Ik heb deze schuimtaart gegeten en het was heerlijk. Het bakken heeft volgens mij geen problemen gegeven. Taart was lekker "fluffy" van binnen. Alleen barste het wel erg???

Mam, het was top!!!

xxx

Gaaf. Ik heb een paar dagen geleden voor het eerst iets met schuim gemaakt en ik vond het ook zo lekker.

19

Re: schuimtaart

@nokkie

Het is ook zo lekker.

Wat ik wel vond meevallen : het was toch niet zo zoet als de schuimkransjes is de winkel. Dat maakt het ook voor diegene die niet van mierzoet houden toch ook nog wel een beetje aantrekkelijk. hihihihi

Aldoende kom ik steeds een stapje verder!

20

Re: schuimtaart

ja diana het was idd heel erg lekker en zeker niet mierzoet en je kan de schuimtaart heel goed en paar dagen van te voren maken

een beginneling die veel wil leren