1

Onderwerp: heeft iemand ervaring met pastamachine

bij blokker kocht ik een pastamachine
voor nog geen 20 euro en dacht dat
daar mogelijk ook fondant doorheen kon
maar de pers is glad , misschien van de crisco
en pakt dus niet zo goed.
Een nieuw stuk doet het beter maar
na verschillende keren door de pers
worden het ook korte stukjes.
Ook krijg ik geen mooie smalle lap eruit
maar een gekartelde bolle lap.
Zou het kunnen dat je de fondant eerst door de breedste
opening moet doordraaien en vervolgens steeds 1 nummer hoger.
Als ik de pers op nummer 4 zet is de dikte wel goed.
Wie heeft er mogelijk ervaring met zo'n apparaat
of zijn de duurdere uitvoeringen beter.
Hoop dat iemand mij op weg kan helpen.
bij voorbaat dank
vanderkamp 5

2

Re: heeft iemand ervaring met pastamachine

Ik gebruk ook een pasta machine en ik moet zeggen het werkt super. De rollers smeer ik in met een drupje crisco zodat eht niet plakt. Dan begin ik op de dikste stand en maak mijn lapje steeds een standje dunner tot ik hem dun genoeg vind. Als ik meteen op superdun begin dat gebeuren ook bij mij rare dingen met het fondant.

3

Re: heeft iemand ervaring met pastamachine

Ik kán niet zonder pasta machine!! Maar ik vet 'm nooit in.

Je moet inderdaad met de hoogste stand beginnen, en de lap vervolgens dunner uitrollen door de stand te verdraaien.

Ik heb ook geen dure pasta machine. Ik weet niet of de duurdere (nog) beter zijn.

Succes!

4

Re: heeft iemand ervaring met pastamachine

ik heb het wel eens met de pasta machine geprobeerd maar ik vindt het uitrollen veel sneller gaan dus ik doe het maar weer op de oude manier

5

Re: heeft iemand ervaring met pastamachine

Deze mag alsnog [MOVE] -> taartdecoratie algemeen, aangezien een pastamachine geen snoertje heeft.

6

Re: heeft iemand ervaring met pastamachine

miss schreef:

ik heb het wel eens met de pasta machine geprobeerd maar ik vindt het uitrollen veel sneller gaan dus ik doe het maar weer op de oude manier

Gewoon uitrollen gaat ook wel sneller, maar met de pasta machine wordt je fondant/marsepein mooi gelijkmatig (overal even dik). En dat lukt mij met uitrollen niet altijd  ;)