Onderwerp: Chocolate lava cakes
Met kerst ga ik (uiteraard ) het toetje maken voor het kerstdiner. Ik zou graag een grand dessert willen maken, zodat ik lekker veel dingen kan uitproberen op de familie
Nu mijn probleem... Ik zou heeeeel graag een keer van die chocolate lava cakejes maken, dat als je je vork er in zet, er van die zachte chocoladeprut uitloopt Nu heb ik uiteraard wel een aantal recepten gevonden, maar eigenlijk is de bottom line daar altijd dat het cakje nog niet helemaal gaar is waardoor de binnenkant zacht blijft, oftewel rauwe eieren! Op zich geen probleem natuurlijk, behalve dat er een zwangere mee-eet, die niks van rauwe eieren moet weten
Nu las ik ergens een veganistisch recept, dus zonder eieren, maar daar zitten dan allemaal exotische ingrediënten in die je in Nederland maar moeilijk kan vinden. Maar wat ze in dat recept doen, is dat ze de bakjes half vullen, dan een lepel ganache er in gooien en dan de rest van het beslag.
Nu zat ik te denken: zou het werken als ik hetzelfde idee doe, maar dan met mudcake recept en een lepel ganache er in? En ook met witte chocola?
Ik denk zelf dat het wel zou moeten lukken, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een experiment mislukt en dat zou met het kerstdiner toch wel jammer zijn Dus ik ben benieuwd wat jullie er van vinden