1

Onderwerp: Frambozen jam

Ik wil met de kerst een taart met een frambozen jam gaan vullen, maar wat zijn de verhoudingen die ik aan moet houden met het maken van een jam; 1-1? En gebruik ik dan geleisuiker, of normale kristalsuiker?

Ik kon bij de recepten niet zo snel een jam recept vinden!

2

Re: Frambozen jam

Ik zou voor jam maken wel geleisuiker gebruiken. Op het pak staat welke verhoudingen je moet aanhouden. Dit is per merk namelijk verschillend.
Ik heb afgelopen zomer mijn eerste keer jam gemaakt en het is heel leuk en lekker om te doen.
Succes!

Dat is toch een TAART waard!

Re: Frambozen jam

Gebruik vooral geleisuiker, anders wordt de jam waarschijnlijk niet stijf. Als je de jam binnen 1/2 jaar gebruikt zou ik de halfzoete geleisuiker kiezen. Het resultaat vinden wij lekkerder (minder zoet, meer fruit) dan met gewone geleisuiker.
Hoe je het precies met doen staat op het pakje.

Twee keer knippen, nog te kort.