1

Onderwerp: Hoe maak je fondant?

Hoi allemaal,
Ik ben op zoek naar een recept voor fondant.
Gister heb ik een taart versierd met gekocht fondant en bedacht me dat het helemaal super zou zijn als ik ALLES aan de taart zelf hebt gemaakt dus ook de fondant. Ik werk veel met rolfondant dus bij voorkeur een recept over rolfondant.

Groetjes en bij voorbaat dank,
Anoniempje

2

Re: Hoe maak je fondant?

Oeps...
Vergeten erbij te zeggen;
Het liefst een recept zonder glucosestroop, ik wil geen cakejes maken voor een kapitaal  ;)
Weten jullie misschien ook iets wat kan dienen als vervanging voor de glucosestroop?

Groetjes,
anoniempje

3

Re: Hoe maak je fondant?

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/15/Fondant/

hier staat een recept, wel emt glucosestroop maar dat kost bij een toko geen kapitaal.

En anders het recept voor marshmallow fondant van cupcakerecepten:

Ingrediënten ( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
levensmiddelen kleurstof
smaakstof, bijvoorbeeld vanille
Methode

Doe de marshmallows in een magnetron bestendige kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden. Je kunt nu een aantal druppels kleur en smaakstof toevoegen. Voor een sterke, heldere kleur voeg je iets meer druppels kleurstof toe.

Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel. Blijf poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Vet je handen nu in met wat boter en leg het deeg op een ingevet werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt, het mag mooi plooibaar zijn en makkelijk uit te rollen zonder te gaan scheuren.

Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie en in een plastic afsluitbare zak.
Deze fondant wordt niet heel hard. Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.

Het is wel te doen om zelf te maken maar ik vind het een grote bende om het goed te krijgen... Voor mij liever uit de winkel en dan wel een goed merk.

4

Re: Hoe maak je fondant?

hallo op de site van www.cupcakecup.nl staat en makkelijke recept om te maken heb nog niet zelf gemaakt maar wil het wel proberen graag hoor ik of het gelukt is



grotejes  alfien