1

Onderwerp: Allerlei vullingen in combinatie met Fondant?

Hi,
We hebben allerlei hele lekkere vullingen gevonden op de site maar we zouden graag willen weten of alles direct in aanraking kan komen met Fondant of dat we een dijkje botercreme moetn gebruiken. Het gaat om de volgende vullingen:
mascarpone
bavarois
ganache
chocoladecreme (room/suiker/boter/choco)
We lezen hier en daar wat tegenstrijdige berichten te lezen :D

Groetjes Riteke en Martijn
www.delikatessen.mijnalbums.nl

2

Re: Allerlei vullingen in combinatie met Fondant?

Ik heb diverse vullingen gebruikt maar altijd met botercreme aan de buitenkant dus ik kan je niet helpen ;-)

3

Re: Allerlei vullingen in combinatie met Fondant?

ik heb zelf met ganache weleens de buitenkant bestreken (duiktaart), en dat ging prima, ook al zeiden mensen hier dat het niet kon vanwege de slagroom. Toch ging het een keer mis, toen had ik meer slagroom gebruikt en minder chocola.
Ganache laat fondant dus wel smelten, behalve als er heel veel chocola in zit in verhouding.
Voor de rest weet ik het niet. Maar ik doe tegenwoordig (na het incidentje met ganache) altijd een botercreme dijkje voor de zekerheid.

Mijn website: Presentaart

Re: Allerlei vullingen in combinatie met Fondant?

OOk ik doe altijd een botercreme dijkje dan weet je in iedergeval zeker dat het goed gaat het zou zonde van je werk zijn om het door zoiets te laten mislukken.
Onder de fondant doe ik zowiezo botercreme dus dat heb je toch al staan.
Ik raad dus een dijkje aan!

Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!