1

Onderwerp: Tulband 28 cm stort in.

Wie oh wie kan mij vertellen waarom mijn tulband van 28 cm steeds instort.

Recept;

320 cakemeel
255 suiker
255 boter
63 melk
4 eieren
Beetje citroensap
1 appel
150 gewelde rozijnen
Kaneel


150 graden 70 minuten heteluchtoven.

Thannx voor het meedenken!

2

Re: Tulband 28 cm stort in.

Is de tulband wel door en door gaar? Anders geen idee, ben geen recepten-expert...

Sweet as sugar and everything nice

3

Re: Tulband 28 cm stort in.

Nee hij is idd niet goed gaar. Temperatuur hoger zetten?

4

Re: Tulband 28 cm stort in.

langer in de oven laten.

of een ander recept proberen. ik vind hier een recept met echt een heel andere hoeveelheid van alles.
http://www.smulweb.nl/recepten/1370461/Tulband

5

Re: Tulband 28 cm stort in.

Cake heeft normaal gesproken in een recept gelijke hoeveelheden:
boter, suiker, meel.

Per ei is dat vaak
1 ei
50 gram suiker
50 gram boter
50 gram meel
1 eetlepel melk erbij voor een sponge cake

Een tulband word wss (afhankelijk van de diameter) 5 keer bovenstaande recept.

Eeen tulband is veel beslag en moet gauw +/- 90 minuten in de oven als je, 10 minuten op 150 graden, 10 min op 160 en de rest van de tijd op 170 graden bakt.
Bak je op een lagere temperatuur dan moet die nog langer in de oven.

Misschien helpt dat

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij