Onderwerp: schuimlaag in taart, graag spoed
Ik zou graag een schuimlaag maken a la Kadohke. Ik heb deze info van http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=48193:
Ca. 50 gram hazelnoten op 150 graden voorbranden in de oven een kwartiertje en daarna beetje fijnstampen.
Schuim maken:
3 eiwitten
200 gram suiker
zakje vanille suiker
Werkwijze:
Dit tot stevig schuim kloppen.
Hazelnoten door het schuim spatelen.
Ca. 3 uur in oven op laagste stand.
Dit is voor 1 laag toch?
Maar hoe groot spuit je de cirkel en hoe hoog is de schijf ongeveer?
(Ik heb op internet gekeken maar schuimbodems/schrijven varieren nogal, van 7 mm tot 1,5-2 cm hoog dus vandaar mijn vraag).
En moet ik voor mijn heteluchtoven nog andere temperatuur aanhouden?
Ik weet niet of dit recept voor elektrische oven of heteluchtoven is.
Eigenlijk wou ik er nu aan beginnen, weet iemand mijn vragen te beantwoorden?