1

Onderwerp: Hulp gezocht!

Hallo,

Ik ben heel erg gek op taarten bakken, maar ik heb dus altijd hetzelfde probleem.
Mijn taarten komen altijd in het midden veel meer omhoog, dan aan de zijkanten.
Heeft iemand een idee hoe dit kan komen?
Misschien ligt het aan de bakvorm of het recept ofzo?

Alvast bedankt,
Emma

2

Re: Hulp gezocht!

Meestal ligt dat aan een te hoge temperatuur van de oven. Door de hoge temperatuur rijst hij sneller en minder gelijkmatig.

Maar het kan natuurlijk ook ergens anders aan liggen.
Wat voor recept gebruik je, hoe maak je die en hoe hoog zet je de temperatuur van je oven, op welke ovenstand?

De nieuwe Trigger Arrow --> www.triggercars.eu www.facebook.com/triggercars
Mijn mooi verzameling sneeuwbalbolletjes --> www.facebook.com/sneeuwbalbolletjes

Re: Hulp gezocht!

Met welk recept bak je?

De kans is groot, bij een biscuitrecept in ieder geval, dat je op te hoge temperatuur bakt. Dan gaart de buitenkant extra snel en wordt al stevig, terwijl de binnenkant dat tempo niet kan bijbenen en nog vloeibaar is, maar waardoor die ook nog verder kan rijzen en hoger wordt.

Als je op 10-20 graden lager bakt heb je het probleem al minder en nog  minder als je met oplopende temperatuur bakt. 140 graden een kwartiertje, kwartiertje 160 graden en daarna nog eventueel door naar 170 graden voor de rest van de tijd.

Re: Hulp gezocht!

gelijke gedachten.  ;)

5

Re: Hulp gezocht!

Oke, heel erg bedankt allemaal!
Ik gebruik meestal inderdaad biscuitdeeg recepten.
Dus het ligt vooral aan de oven?
En als je een gewone cake een uur bakt, hoe hoog moet de stand dan?

Re: Hulp gezocht!

Afhankelijk van je oven 160 tot 180 graden. Maar ook dat kan verschillen per cakerecept.

7

Re: Hulp gezocht!

Ik heb een hetelucht oven, dus dat moet zeker 160 graden zijn?