1

Onderwerp: Praktische vragen

Ik heb zojuist een chocoladetaart gemaakt, gevuld en overgoten met ganache. De smaak zal wel goed zijn, maar ik vind hem niet zo mooi ogen. Dat komt doordat ik mijn gevulde taart van bord naar rooster moest brengen zodat ik hem kon overgieten met ganache. De vulling schoof er half uit. Met een mesje rondom eraf gehaald en begonnen met ganache. Nooit gedaan, maar ik vond de vloeistof wat dik.. Eerst had ik de zijkanten besmeerd, daarna ganache op de bovenkant 'gestort' en uitgesmeerd. Toen ik hem redelijk strak had, moest ik de taart verhuizen van rooster naar presenteerbord. Niet te doen. Hij verschoof weer en de chocolade zit er niet meer mooi op. Hoe doen anderen dat nou?

Re: Praktische vragen

Je kunt je taart beter op een cakeboard zetten dat even groot is als je taart. Als je je taart dan moet verplaatsen, doe je dat gewoon met board en al.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Praktische vragen

Aha! Ok. Misschien had ik de taart beter op het bakplaatje van de springvorm laten staan..

Re: Praktische vragen

Ja, er moet inderdaad wat sterks onder. Onder een klein taartje kan een taartkarton ook, maar board is steviger. Heb zelf geen boards in huis (ik bak nauwelijks voor anderen, dus vervoer ook weinig taarten) en gebruik een grote taartschep in combinatie met taartkartons, echt zo'n breed ding, niet zo'n schepje voor een stukje. Werkt ook heel fijn.