1

Onderwerp: Chocolade botercréme

Ik ga een taart maken en wil deze vullen met chocoladebotercréme en kersenjam.
Gooien jullie er gewoon een bepaald aantal theelepels cacaopoeder doorheen? Ik heb een recept voor botercreme gevonden om mee af te smeren, die schijnt wat dikker te zijn. Maar kan ik de chocoladebotercréme ook gebruiken om mee af te smeren? Of kan de marsepein door de cacao op de één of andere manier nat worden?

-

2

Re: Chocolade botercréme

Cacao is droog, dus daar zal de marsepein niet van gaan smelten.
Wat je ook nog zou kunnen doen (vind ik persoonlijk lekkerder) is gewoon wat chocolade smelten, weer even wat af laten koelen en dit dan door je bc doen.
Ook hier kun je gewoon mee afsmeren.  ;)
Succes ermee!

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: Chocolade botercréme

of een pure chocoladereep in kleine stukjes hakken/kruimelen/schaven en dit door je botercreme heen scheppen

taartenvanirma.simpsite.nl
Alles kan, behalve omhoog vallen, dat is onmogelijk...

4

Re: Chocolade botercréme

of afsmeren met ganache?  :9

5

Re: Chocolade botercréme

Bedankt voor de tips!
Om het ''makkelijk'' te houden ga ik het eerst met wat cacaopoeder proberen :)

-

6

Re: Chocolade botercréme

Ik houd het makkelijk en lekker.

Ik maak afsmeer botercreme 1 roomboter :1 poedersuiker
Je kunt ook 5%-10% van de poedersuiker vervangen door cacao

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij