Onderwerp: zuiveringszout??
Wat is dat, waarom te gebruiken en waar kan ik dat kopen????
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » zuiveringszout??
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Wat is dat, waarom te gebruiken en waar kan ik dat kopen????
helpt je beslag luchtig maken icm iets zuurs, je kunt het bij de apotheek kopen , kost bijna niks
Bij de Etos.
Het is een rijsmiddel net als bakpoeder en gist, en het werkt in combinatie met zuur en warmte.
Ook wel baksoda, maagzout of NaHCO3 genoemd.
Zuiveringszout is bakzout, te koop in bak- of taartwinkels.
Van de FunCakes-website:
Je wilt graag een luchtige cake of een luchtig brood bakken? Gebruik dan dit FunCakes Bakzout.
Bakzout, ook wel bekend als Dubbel Koolzuur Baksoda, Baking Soda en natriumbicarbonaat, is het ideale rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake. Tijdens het bakken reageert het zout met andere, zure, ingrediënten. Zo komt er koolstofdioxide vrij die ervoor zorgt dat het te bakken product luchtig wordt. De zure ingrediënten die je voor deze reactie nodigt hebt, zijn bijvoorbeeld wijnsteenzuur, citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao en honing. Bakzout kan als vervanging gebruikt worden voor bakpoeder, mits er voldoende zure ingrediënten in het recept gebruikt worden.
Edit: dat krijg je ervan als je te traag bent Dan zijn er twee voor
Super!! Dank jullie wel!!
Dat is gewoon baking soda.. te koop bij de toko bij de Amerikaanse producten (staat vaak naast cream of tartar en baking powder).
in Australië misschien....
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » zuiveringszout??
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.