1

Onderwerp: aaaah nee, biscuit overstroomd!

Echt nog nooit gebeurd, maar net nu ik vanavond een taart moet afleveren overstroomd mijn taart. Had wel een hoger randje gemaakt, maar het was er blijkbaar niet tegen bestand.
Ik hoop zo dat ik hem nog kan redden, want hij is niet zo heel denderend meer.
Zijn er nog meer mogelijkheden om overstromen tegen te gaan.
Normaal heb ik hoge bakvormen alleen voor 15cm heb ik die nog niet.

feestvantaart.webs.com Een taart voor ieder feest!

2

Re: aaaah nee, biscuit overstroomd!

Verhogen met bakpapier of minder beslag in je vorm of deksel erop.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: aaaah nee, biscuit overstroomd!

Rustiger laten rijzen geeft ook een goed resultaat.
Minder bakpoeder en niet zo heet bakken

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

4

Re: aaaah nee, biscuit overstroomd!

Ik verhoog met bakpapier, dat ik vast zet met paperclip(s) aan de bovenkant. Dan kan het ook geen kant meer op.

Dat is toch een TAART waard!