1 Laatst bewerkt door xtina (26-11-2012 15:04)

Onderwerp: Taart Debby brown HELP

ik zou graag een taart van debby brown willen maken maar ik begrijp niet goed hoe het moet, misschien kunnen jullie mij helpen

Daar staat in om de "betoverend kasteel taart" te maken heb je nodig:
een rond bakblik van 20cm en 15cm een vierkant bakblik van 18cm en elk even vol.
Dan staat er als beslag: 8 eieren, 500g bakmeel, 250g tarwebloem, 500g boter , 500g kristalsuiker.
is dat nu een beslag voor elk bakblik of is dat te verdelen onder die 3 bakblikken? zo ja hoe vol moet het zijn?
Heeft er iemand ervaring met debby brown's taarten?

Bedankt :)

Re: Taart Debby brown HELP

Ik heb het boek niet, en met alleen deze beschrijving snap ik er niks van...  :think:  :nooo
Heb je niet wat meer informatie??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Taart Debby brown HELP

Lijkt me een recept voor cake maar dan wel met heel veel bloem. Moet de helft van het bakmeel niet tarwebloem zijn zodat je in totaal 500 gram bloem hebt?

Volgens mij moet je het beslag verdelen over de 3 bakblikken en dan zodat er overal dezelfde hoogte beslag in zit zodat je cakes even hoog worden.

4

Re: Taart Debby brown HELP

volgens mij is dat wat je voor de hele taart nodig hebt!
en dan de bakblikken voor 2/3 vullen

5 Laatst bewerkt door djehr (27-11-2012 20:29)

Re: Taart Debby brown HELP

Als je dit recept aanhoudt wordt het wel een erg stevig cakeje  : Uit welk boek ga je de taart precies maken?

6 Laatst bewerkt door Carien (27-11-2012 20:33)

Re: Taart Debby brown HELP

de enchanted castle neem ik aan  ;)


'Debbie Brown uses a Madera Sponge Cake that is very dense'

een soort howto (nadat je gebakken hebt :think: )http://www.coolest-birthday-cakes.com/c … -cake.html

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Taart Debby brown HELP

Ik heb het boek er even bij gepakt.
Het recept is inderdaad 8 eieren, 750 gram bloem, 500 gram suiker en 500 gram boter. Zij gebruikt bakpannen van 8 cm hoog.
Zoals ik het lees moet je het beslag maken en dat verdelen over de drie vormen zo dat er in elke  vorm qua hoogte evenveel in zit, dus niet het beslag in drie gelijke delen verdelen.