1

Onderwerp: Biscuit vullen met jam: niet te droog dan?

Ik ga van de week een Cambuur taart maken; een laag blauw biscuit en een laag geel biscuit en daar wil ik graag een rode vulling tussen (kleuren van cambuur). Nu dacht ik aan aardbeienjam (met een dijkje van rode botercreme). Ik smeer deze af met botercreme en bekleed met gele en blauwe fondant.
Wordt de taart dan niet te droog? Of hebben jullie nog andere bijpassende vullingen? Liefst niet een die in de koelkast moet...

2

Re: Biscuit vullen met jam: niet te droog dan?

Een botercreme vulling met Patidess hoeft niet in de koelkast en kun je eventueel ook nog kleuren. Patidess fris-zure aardbei bijvoorbeeld, die kleurt al aardig rood. Met wat kleurstof zou je deze nog roder kunnen maken.

3

Re: Biscuit vullen met jam: niet te droog dan?

Vlaaivulling aardbeien of kersen uit een blik?

Tieneke

4

Re: Biscuit vullen met jam: niet te droog dan?

Je wilt met alleen jam vullen? Lijkt mij een beetje saai, eerlijk gezegd  ;) .
Ik vul meestal met 1x vlaaivulling (vind jam niet zo lekker in een taart) en 2x dun bc (mix)
Je zou er dus een laag bc bij kunnen doen? Die kun je ook makkelijk kleuren  :Y

5

Re: Biscuit vullen met jam: niet te droog dan?

Vlaaivulling is inderdaad wel erg lekker! :P