1

Onderwerp: Witte chocolade ganache

Goeiemiddag,

Bij deze een vraagje van mijn kant. Ik lees overal vanalles over ganache, ik lees dat ie hard wordt en dan weer niet, dan andere verhoudingen voor witte chocolade ect....

Ik wil graag mijn taart afsmeren met witte chocolade ganache, en graag ook dat ie hard wordt.

Ik las dat de verhoudingen voor witte chocolade ganache anders liggen dan voor bruine, dus 300gr chocolade - 125ml slagroom. Ik las ook dat 1:1 hard wordt. Dus voor witte chocolade is het lang geen 1:1 meer. Gaat deze dan ook gewoon hard worden?  :think:

Ik snap het even helemaal niet meer  :D

2

Re: Witte chocolade ganache

om af te smeren doe ik 1 deel slagroom, 3 delen witte choc (bij melk is dat 1:2, bij puur schijnt 1:1, maar dat weet ik niet).

Het wordt met 1:3 wel hard, maar niet knapperig hard. Wel harder dan bc uit de koelkast, maar anders hard.
Kan het duidelijk niet zo goed uitleggen :o

Ik maak de ganache a la Michelle, op youtube 3 filmpjes inspired by Michelle. Alleen het afsmeren veeeeeel dunner, dat doe ik als bij bc, in 2 dunne laagjes  :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Witte chocolade ganache

He bedankt zeg! Wat een snel antwoord!  :D

Dus ik ga gewoon 1:3 doen, en de filmpjes bekijken.

Bedankt!