1

Onderwerp: Fondant bewaren

Ik bewaar het fondant dat ik over heb na het decoreren gewikkeld in verhousfolie en doe die dan nog eens in bakjes.
Toch word het fondant dan hard en kan ik het een volgende keer niet meer gebruiken, omdat het breekt als ik het dan uitrol (ook met tylose).
Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen? Want moet hierdoor best veel fondant weggooien.

Mijn taarten: https://www.facebook.com/CakesByCher.
Webshop voor eetbare prints: www.TaartPrintje.com - vanaf €1,- (frosting)

Re: Fondant bewaren

Tylose zal ook alleen maar een negatief effect hebben op het geheel, aangezien je dat gebruikt om de fondant sneller hard te laten worden.

Vershoudfolie is poreus, dus beter is om PVC zakjes te gebruiken. Dat plastic is niet (zo) poreus.
Dus goed dichtdraaien, alle lucht er goed uit duwen, en daarna in een zo klein mogelijk luchtdicht bakje.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Fondant bewaren

Oeps, ik bedoelde glycerine in plaats van tylose.
Ik wil het gaan proberen met die PVC zakjes. Zijn deze gewoon te koop in de supermarkt? Of waar anders?

Mijn taarten: https://www.facebook.com/CakesByCher.
Webshop voor eetbare prints: www.TaartPrintje.com - vanaf €1,- (frosting)

4

Re: Fondant bewaren

gewoon boterhamzakjes kan, of diepvrieszakjes :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Fondant bewaren

Boterhamzakjes zijn ook poreus, tenminste die knisperende zakjes... Die werken dus niet goed.

Waarom zou je glycerine door je fondant doen?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Fondant bewaren

Op de website van deleukstetaartenshop.nl en ook andere website las ik dit over glycerine: Glycerine kun je voor veel zaken gebruiken, o.a. als toevoeging aan royal icing om het minder hard te laten worden of uitgedroogde fondant weer soepel te maken.

Mijn taarten: https://www.facebook.com/CakesByCher.
Webshop voor eetbare prints: www.TaartPrintje.com - vanaf €1,- (frosting)

7

Re: Fondant bewaren

:think: ik heb alles in boterhamzakjes zitten; met tylose erdoor in diepvrieszakjes en dan alles wel in een luchtdichte bak (van de vetbollen voor vogels *D ); gaat prima :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Fondant bewaren

Ahaaaaa ,maar diepvrieszakjes zijn PVC zakjes :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Fondant bewaren

:think: m'n boterhamzakjes dan? Zijn gewoon van Appie's huismerk :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Fondant bewaren

Die niet...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: Fondant bewaren

en toch gaat dat prima hoor :Y
:shh: Die luchtdichte bak zal allicht helpen, dat dan weer wel ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Fondant bewaren

Maar je doet het in een boterhamzakje, dan in een diepvrieszakje en dan in een bakje?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: Fondant bewaren

:nooo
gewone fondant en marsepein in boterhamzakjes; fondant met tylose erdoor in diepvrieszakjes (ja, ik weet, vaak toch niet herbruikbaar, maar soms een ieniestukje nodig en dan wil het nog wel eens :Y   *kan niet zo goed weggooien :o  :o *)

de fondant/marsepein in hun boterhamzakjes (zonder knoopjes, wordt ik  :x van om los te pulken) in die vetbollenbak(ken) :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

14

Re: Fondant bewaren

@Suuz,Chermenex,
ik doe twee keer een laag huishoudfolie(dan is het luchtdicht) dan in zip zak zoveel mogelijk lucht eruit en dan in een afsluitbare bak of emmer.
Blijft heel lang goed.
Als fondant wat hard wordt dan gewoon heel goed blijven doorkneden en meestal is het dan weer soepel.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

15

Re: Fondant bewaren

Ik doe ook in een boterhamzakje en vervolgens in een ziplockzakje. Dan in de emmer met deksel (van de Bakels fondant) en is het gewoon goed te bewaren hoor!.

Dat is toch een TAART waard!

16

Re: Fondant bewaren

ik haal bij de Action van die zip zakjes...
Eerst doe ik mijn fondant ineen diepvrieszakje, goed de lucht eruit en dan in zo'n zip-zakje, ook daar weer alle lucht uit en voila, klaar om weg te leggen.

Gaat prima, nooit problemen, kan mijn fondant altijd weer gebruiken.
ik bewaar die zakjes niet eens in een luchtdichte doos ofzo, de zip-zakjes zijn luchtdicht zat....

Succes !

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)

17

Re: Fondant bewaren

Ik draai het altijd 3 dubbeldik (of nog vaker) in de huishoudfolie en daarna in een goed afgesloten bak. Geen klachten hier  :)

:think: Ook die met tylose trouwens.... Ook ik krijg het niet voor elkaar om iets weg te gooien  :o

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!