Onderwerp: De lekkerste chocoladekoekjes (ook te gebruiken om te decoreren)
Dit recept heb ik een keer van het web gehaald, maar kan het niet meer terug vinden. Ik kan dan ook niet melden van wie ze oorspronkelijk zijn.... ze zijn in ieder geval heerlijk en lekker bros!
Met een kleine aanpassing kan je ze ook gebruiken om te decoreren.
Ingrediënten
- 250g poedersuiker
- 50g cacaopoeder (ik gebruik Block of dr. Oetker)
- 450g bloem*
- 1/2 theelepel zout
- 350g ongezouten boter, koud en in blokjes
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eieren
Bereidingswijze
- De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
- Meng in een grote kom de poedersuiker, cacao, bloem en zout
goed door. Kneed de boter erdoor tot de klontjes niet groter
zijn dan erwten. Voeg eieren en vanille toe en mix tot een
stevig deeg ontstaat. Het duurt eventjes tot het
samenhangend wordt.
- Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak het deeg uit
tot een plak van 0,5 cm dik en snij er de gewenste vormen uit
met koekstekers. Als het deeg te plakkerig is, zet het dan
even in de koelkast. Leg de koekjes 5cm van elkaar af op een
niet ingevette bakplaat.
- Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de
bovenkant droog lijkt. Laat de koekjes enige minuten
afkoelen op de bakplaat alvorens ze op een rooster te
leggen om verder af te koelen.
*) Als ik de koekjes wil decoreren doe ik er 50 gram extra bloem bij, dan worden ze minder bros en kan je ze prima decoreren.
Happy baking,
Ingeborg