1

Onderwerp: startende bakster!

Hoi Hoi,

ik heb even zitten zoeken op het forum maar kan niet vinden wat ik zoek.
Het gaat om het volgende:

Ik wil materialen kopen om te gaan bakken maar weet niet goed wat ik nodig heb.

Daarnaast vraag ik me af wat voor vorm (en maat) ik heb beste kan nemen om de biscuit in te bakken.
Is een springvorm het handigst of zo'n vaste pan van wilton?

wie o wie kan mij helpen om als bakster aan de slag te gaan?

2

Re: startende bakster!

Hoi,

Het makkelijkste is een vaste pan van bijvoorbeeld 'Wilton'. Als je een workshop volgt, maken ze daar meestal een biscuit van 20 cm. Zelf vind ik dat ook een fijne maat om mee te starten.
Dus ik zou een pan van Wilton (of PME) kopen van 20 cm.

Succes met bakken.

3

Re: startende bakster!

Misschien de faq lezen in het menu hiernaast
<---
Heb ik zelf veel aan gehad.
Heb zelf trouwens een pan van pme van 20 cm. Binnenkort komen daar nog andere maten bij. En weet niet waar je woont, maar neem eens een kijkje bij de pipo's of jamin. Daar hebben ze veel spullen. Of gewoon een winkel die gespecialiseerd is in taarten bakken en decoreren.
Succes!

4 Laatst bewerkt door Troelala (17-11-2012 20:49)

Re: startende bakster!

dubbel :)

5 Laatst bewerkt door taartenprinsesje (17-11-2012 21:10)

Re: startende bakster!

Je staat hier niet goed ik meld je even dan word je vanzelf verplaatst

Je kan ook gewoon een springvorm gebruiken en gewoon verhogen met bakpapier dat heb ik ook heel lang gedaan

I never met a calorie I didn't like....

6

Re: startende bakster!

Hoi Lindake,

Ik ben zelf ook een beginnende bakster; ben zelfs pas een week geleden begonnen! Twee weken geleden kwam ik toevallig op dit forum en ik vind het zo leuk dat ik ook spulletjes ben gaan kopen! Ten eerste natuurlijk een mixer en daarna de losse spulletjes. Moet eerlijk zeggen dat ik erg veel aan het FAQ op deze site heb gehad.. alles staat heel duidelijk beschreven. Ook ben ik veel op het forum gaan lezen en zo kwam ik vanzelf achter de materialen die ik nodig had.. Ik heb natuurlijk nog niet zo heel veel, maar ik heb vorige week eerst een ronde pme bakvorm gekocht van 20 cm en 25 cm. Na wat uitproberen is die van 20 cm in het begin wel wat makkelijker en op zich groot genoeg om een leuke taart te maken. Natuurlijk biscuitmix kopen (funmix), fondant/marsepein en iets voor de vulling (botercreme van funmix vond ik wel zo makkelijk). Een setje leuke uitstekers/cutters en een roller om je marsepein of fondant uit te rollen en je kunt al een leuke taart maken! Als je bezig bent merk je vanzelf wat je leuk vindt om te doen en wat voor extra uitstekers of kleursels je nog erbij wilt hebben. Heb na m'n eerste taart nog Crisco gekocht (tegen het plakken, ook via het forum; super handig al die tips die er staan!) en Tylo poeder om het fondant aan elkaar te plakken. Met die spulletjes kom je al een heel eind! :)
Ik heb alle spullen trouwens gewoon bij de Pipoos en de leukste taartenshop gekocht. Ik woon bij beide winkels in de buurt, maar je kunt het ook via de website (webshop) kopen.
Vetvrij karton om je taart op te leggen is trouwens ook wel handig, zeker als je hem daarna ook nog aan iemand anders wilt geven. Denk dat als je hem direct op eet het niet zo erg uit maakt..
Ik ben nu een beetje aan kijken naar verschillende soorten vullingen voor een lekkere taart en dat allemaal aan het uitproberen. Zo koop je er steeds weer wat bij :) En het is natuurlijk binnenkort Sinterklaas en Kerst, dus je kunt vast wel raden wat er allemaal op mijn verlanglijstje staat! hihi. Er zijn zoveel leuke taartspulletjes te krijgen. Als je een kijkje in de winkel neemt zie je trouwens ook nog genoeg leuke dingen in inspiratie om spulletjes te kopen.
Veel plezier!

Groetjes, Maaike

7

Re: startende bakster!

[MOVE] --> Taartdecoratie algemeen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: startende bakster!

Ik heb de 20cm pan van de vend, met een losse bodem, werkt erg goed!