1

Onderwerp: Chocolade ganache, onduidelijkheid!

Hoi allemaal,

Ik weet het allemaal even niet meer met die ganache. Ik lees overal wat anders, haha. Ik heb PURE chocolade gehaald en slagroom. Ik wil de taart vullen (20 cm) met ganache maar ook afsmeren. De taart is voor morgen. Ik lees dat ganache 1:1 keihard wordt, maar ik wil geen keiharde vulling?

Wat voor verhoudingen kan ik aanhouden op de vulling en van het afsmeren om het wat zachter te houden?

Sorry als hier al 100 topics over zijn, ik weet het even niet meer  :nooo .

'You can't buy happines but you can buy cupcakes, and that's kind of the same thing'

2 Laatst bewerkt door peks74 (14-11-2012 10:11)

Re: Chocolade ganache, onduidelijkheid!

Ik doe ook 1 op 1 en als ik vul en afsmeer dan doe ik hem na het afkoelen luchtig kloppen en als ik hem giet natuurlijk niet. Ik heb geen problemen met dat het keihard wordt, wel als je hem uit de koelkast gelijk zou aansnijden maar dan moet je hem natuurlijk even op kamertemperatuur laten komen.