Onderwerp: Chocoladetaart
Even iets anders dan een gedecoreerde taart. Maar oh zo lekker!!!
Chocoladetaart
- 150 gr chocolade-volkorenbiscuitjes
- 75 gr boter
- 120 gr witte chocolade
- 120 gr pure chocolade
- 4 blaadjes witte gelatine
- 1 dl melk
- 5 dl slagroom
Stap 1
Doe de koekjes in een plastic zakje en rol er met een deegrol over zodat fijne kruimels ontstaan, of verkruimel ze in een foodprocessor.
Smelt de boter en roer het koekkruim er door.
Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (20 cm) en druk het met de bolle kant van een lepel aan.
Laat de bodem in de koelkast opstijven.
Stap 2
Breek de witte en pure chocolade in stukjes boven aparte pannetjes. Zet de pannetjes elk in een iets grotere pan met kokend water en laat de chocolade al roerend (au bain marie) smelten.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Breng de melk aan de kook en los er, van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine in op.
Roer de helft van het gelatinemengsel door de gesmolten witte chocolade en de rest door de gesmolten pure chocolade.
Laat de beide chocolademengsels afkoelen, maar niet opstijven.
Stap 3
Klop de slagroom stijf en spatel de helft door het witte chocolademengsel en de rest door het pure chocolademengsel.
Hou 4 eetlepels van de witte mousse apart en doe de rest in de springvorm. Verdeel dan de bruine mousse er over.
Lepel de achtergehouden witte mousse met een theelepeltje over de taart en roer met een vork of sat