1

Onderwerp: Baktijd

Hallo dames!

Ik ben vrij nieuw in dit geheel en probeer van alles uit. Nu wil ik vanmiddag een klein taartje maken puur om wat smaken te testen.
Nu heb ik wel de hoeveelheid ingredienten gevonden voor mijn 15 cm doorsnede-taartje maar niet de baktijd. Hoe lang moet ik mijn basis-biscuit van 15 cm doorsnee in de electrische oven bakken?
Hopend op een snel antwoord, verblijf ik nog even achter mijn computer..  :)

Groetjes, Bianca

2

Re: Baktijd

Ik bak oplopend in een elektrische oven:
10 min. op 140°C, 10 min op 160°C en dan nog 10 min op 175°C.
Dan even controleren of het gaar is en anders nog een paar minuutjes erbij.
Maar ik moet er wel bij zeggen dat iedere oven weer anders is...
Succes!

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: Baktijd

Super, dank voor je bericht, hier kan ik iets mee!
Ga het direct in praktijk brengen..  :)

4

Re: Baktijd

Ik hoorde Rudolph afgelopen weekend op de beurs zeggen "elke oven heeft een eigen leven"..........daarmee bedoelend dat niet elke oven hetzelfde doet. De warmte van de oven wordt door veel dingen bepaald (leeftijd, omgevingstemperatuur, etc). De temperatuur die je vraagt wordt niet altijd de temperatuur in je oven........

Dus trail and error...........opschrijven wat je hebt gedaan, en dan als je biscuit goed is dat aanhouden voor de volgende keer.........Wat bij de 1 werkt, is bij de ander vaak niet goed.
Oplopend bakken doe ik bijvoorbeeld niet............vele anderen wel. Je kan ook kiezen voor een lagere temperatuur en dan langer bakken........

5

Re: Baktijd

Beetje laat maar wilde jullie nog even bedanken, het is goed gekomen!!  :)