1 Laatst bewerkt door lien189 (03-10-2012 11:05)

Onderwerp: 20 cm vierkant

~Oeps, even aangepast, is geen 20cm vierkant maar 25 cm...~

Heb een vraagje over een 25 cm vierkant vorm. Heb 'm nu een aantal keer gebakken, maar óf ik vind 'm te droog, óf hij is niet gelijkmatig gegaard.
Nu moet ik er zaterdag weer een maken en wil ik eindelijk een keer een perfecte biscuit :)

Ik gebruik de mix van Funcakes. Hoeveel mix doen jullie, en hoe lang bakken jullie hem? Heb een oven met boven en onderwarmte.

Bedankt voor jullie antwoorden! :)

2

Re: 20 cm vierkant

Ik gebruik 400 Gr. Funcake biscuitdeeg, 310 gram eieren (ook echt afgewogen), 40 gr. water. Mix dat alles 10 minuten door elkaar en dan in een voorverwarmde oven op 160 graden en dan ongeveer 40 minuten op onder en bovenwarmte. Komt er bij mij perfect uit. Goed hoog en goed gaar

Yesterday is history, tomorrow is a mistery,
Today is a gift, that's why we call it PRESENT

3

Re: 20 cm vierkant

hoeveel mix je gebruikt is afhankelijk hoe hoog je je biscuit wilt hebben.

Voor 25 cm vierkant met een hoogte van 6 heeft een inhoud van 4,1 liter ( =8,2 halve liters)

Voor de mix van Funcakes hou je aan: per 1/2 liter inhoud van je vorm:
1 ei (=50 gram) + 65 gram mix + 6,5 ml water.

Dus voor jouw vorm zou je dit moeten gebruiken:
410 gram ei
533 gram mix
53 ml water

4

Re: 20 cm vierkant

Super!! Dankjulliewel! Ga zaterdag met jullie tips aan de slag, dan moet het vast goedkomen!
:Y