Onderwerp: lucht onderin cc-papiertje ????????
3-10-2012:
is er dan helemaal niemand die me helpen kan?
Hoi medebaksters,
ik heb eens een vraag:
het valt mij op dat ik bij het bakken van mijn cc's lucht onderin mijn papiertjes heb
Soms zit er wel tot een halve cm lucht onder de cc....
Met de smaak is helemaal niks mis , maar het staat best raar, zo'n luchtbubbel onder de cc.
Vooral bij de mini cc's, maar ook bij het gewone formaat.
Hebben jullie die ervaring ook?
Hoe kan dit komen?
Is dit te voorkomen?
Ik bak met een 'gewoon' zelf samengesteld cakebeslag, geen mix dus.
Ik vul mijn papiertjes vanaf de bodem met een spuitzak, dus als het beslag erin gaat, zit er beslist geen lucht onderin.
Dan gaan ze de oven in, in een bakblik van Wilton,net onder het midden en op ongeveer 160C.
Daarna uit de oven, even plank erop, op de kop afkoelen en klaar...
Ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen....
In elk geval alvast bedankt voor het meedenken !