1

Onderwerp: Bananeschijf als vulling:hoe voorkomen dat ze niet bruin worden?

Zoals in mijn ander onderwerp reeds aangehaald:voor komend weekend heb ik een taart voorzien met vulling van banketbakkersroom een schijfjes banaan.
Hoe voorkom ik dat ze bruin uitslaan?Of gebeurt dit niet omdat het als vulling gebruikt wordt?
Het is echt de bedoeling dat de taart van de dag ervoor klaar is.

Bedankt voor tips!

2

Re: Bananeschijf als vulling:hoe voorkomen dat ze niet bruin worden?

Beetje met citroensap besprenkelen

3

Re: Bananeschijf als vulling:hoe voorkomen dat ze niet bruin worden?

Inderdaad met citroensap besprenkelen.

Groetjes Cassidy

4

Re: Bananeschijf als vulling:hoe voorkomen dat ze niet bruin worden?

Aha,ok ;)
Ik dacht al zoiets,maar gaat dat dan niet te zurig smaken?

5

Re: Bananeschijf als vulling:hoe voorkomen dat ze niet bruin worden?

kan ook met sinaasappelsap, iets lekkerdere combi.... ;)
of limoensap.....

greetsz KiT

er is altijd wel een reden voor taart

6 Laatst bewerkt door Carin (27-02-2008 10:46)

Re: Bananeschijf als vulling:hoe voorkomen dat ze niet bruin worden?

Je hoeft het helemaal nergens mee te besprenkelen. Als je ze snijd en rap in de taart stopt, en de taart weer rap dichtdoet worden ze niet bruin. Dan komt er geen lucht bij namelijk.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

7

Re: Bananeschijf als vulling:hoe voorkomen dat ze niet bruin worden?

Ik heb gisteren-ochtend een taart gemaakt met banketbakkersroom, banaan en slagroom als vulling. En we hebben net nog het laatste stukje op. De banaan heb ik nergens mee besprenkeld en ze waren niet bruin geworden. Ik gebruik in ieder geval niet te rijpe bananen, maar net niet meer groen.

Gr.Maris.