1

Onderwerp: Help! Mascarpone-caramel te vloeibaar

Hai,

Allereerst weet ik niet of ik hiervoor de juiste rubriek te pakken heb... Zo niet, dan alvast mijn excuses!

Ik hoop dat iemand me met een tip kan helpen...
Via dit recept (http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … t+caramel/) heb ik vanochtend mijn mascarpone-karamel gemaakt... maar deze is eigenlijk bedoeld als toef op een bananencupcake, en dus niet als vulling.
Nu is het 'mengsel' net iets te vloeibaar om als toef te kunnen spuiten..

Kan iemand mij een goede tip geven hoe ik het toef-vast kan krijgen? Moet ik het opkloppen met slagroom of klopfix of iets anders??

Alvast bedankt voor de reacties

Re: Help! Mascarpone-caramel te vloeibaar

Heb je het nog warm bij de mascarpone gedaan?  En hoe lang in de koelkast?

I never met a calorie I didn't like....

3

Re: Help! Mascarpone-caramel te vloeibaar

taartenprinsesje schreef:

Heb je het nog warm bij de mascarpone gedaan?  En hoe lang in de koelkast?


Ja ik heb het een paar tellen laten staan, maar omdat de karamel ook weer snel dikker werd heb ik het bij de mascarpone gedaan... Het staat nu al een uurtje of 3 in de koelkast. Misschien wel langer zelfs.  :think:

4

Re: Help! Mascarpone-caramel te vloeibaar

:nooo Niemand kan mij uit de brand helpen??

5

Re: Help! Mascarpone-caramel te vloeibaar

Wss moet het weer opnieuw opstijven...geduld is nu nodig  ;)
Soms duurt opstijven, diverse UREN.... helaas

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

Re: Help! Mascarpone-caramel te vloeibaar

of zet het een minuut of 20 in de vriezer! :)  Succes!

7 Laatst bewerkt door Radjni (29-09-2012 13:01)

Re: Help! Mascarpone-caramel te vloeibaar

Bedankt voor de tips... uiteindelijk heb ik het niet meer gebruikt, omdat het toch iets bleef lopen en niet meer goed wilde opstijven.