1

Onderwerp: wie denkt er even mee?

Hallo allemaal,

Voor mijn volgende taart heb ik de volgende vulling bedacht, maar ben even benieuwd wat jullie ervan vinden:

-appelmousse (nav een recept van rudolph van veen, 'rieslingtaart'op 24 kitchen, riesling vervangen door appelsap)
-speculaascreme (dijkjes en afsmeren)
-naturel biscuit getrempeerd met amaretto

hoor graag jullie mening!

Groetjes Karin

taarten maken...echt heerlijk om te doen!!
http://www.facebook.com/mijntaartjes?ref=hl

2

Re: wie denkt er even mee?

De combi appel/speculaas lijkt mij erg lekker. Amaretto vind ik ook lekker  :9  maar zou ik niet bij deze combi doen
Ik zou trouwens ook een laag met de speculaascreme (met bc mix) in de taart doen ipv alleen dijkjes en afsmeren.

3

Re: wie denkt er even mee?

Ik zou juist weer gaan voor de speculaas + amaretto met iets anders erbij. Een laagje zelfgemaakte vanille pudding ofzo (met weinig suiker..)

If it fits in a toaster, i can cook it!

Re: wie denkt er even mee?

heb zelf ook nog even zitten denken...het wordt waarschijnlijk tremperen met amaretto, een laagje gebakken appeltjes (in roomboter!) en 2 laagjes speculaascreme  en dan de appeltjes bestrooien met amandelschaafsel en de creme met stukjes speculaas.

taarten maken...echt heerlijk om te doen!!
http://www.facebook.com/mijntaartjes?ref=hl

5

Re: wie denkt er even mee?

Waarom neem je geen calvados, dat is bij appels en speculaas lekkerder dan amaretto

Gewoon omdat het leuk is een taart te zijn
Groetjes Heidi

Re: wie denkt er even mee?

Calvados is in ieder geval lekker erbij. Ik drink zelf zelden amaretto, dus vind hem net even lastiger om zo 'droog' te proeven of het bij de speculaas past. Theoretisch denk ik: amaretto> amandel  :) en bij amandel> speculaas  :) , dus waarom niet..

Die appelmousse van Rudolph klinkt heerlijk!

Re: wie denkt er even mee?

Ik ken zelf calvados niet, wat voor smaak heeft dat?
Maar had inderdaad geredeneerd: amandel en speculaas gaan prima samen en heb nog een fles amaretto in huis, wat ik zelf niet drink, maar alleen in taarten gebruik (laatste keer voor de tiramisu vulling)

taarten maken...echt heerlijk om te doen!!
http://www.facebook.com/mijntaartjes?ref=hl

8

Re: wie denkt er even mee?

appel en speculaas???  :nooo Lijkt mij geen lekkere combi.

Re: wie denkt er even mee?

hmm, ja smaken verschillen natuurlijk!  :Y
Ik bak vaak genoeg appeltaart met speculaaskruiden door het deeg; appel-speculaas taart.
Zeker tijdens de feestdagen wordt dat hier erg gewaardeerd.

taarten maken...echt heerlijk om te doen!!
http://www.facebook.com/mijntaartjes?ref=hl

10

Re: wie denkt er even mee?

Vind appel en speculaas ook heerlijk, hoor. Appeltaart met een laagje spijs (dus amandel) en inderdaad kaneel of speculaaskruiden. :9

Amaretto smaakt geloof ik wel net iets anders dan amandel, is net wat bitterder.. :think: ?
Calvados is gemaakt van appel.  Vandaar lekker bij gebakken apppeltjes of appelmousse. Versterkt elkaars smaak.

Ik bak ook liever iets met wat ik al hebt staan, hoor  ;) Hobby is al duur genoeg.

Pak een speculaasje.. klein lepeltje amaretto erover en er een appeltje bij (in gedachte) .. weet je of het de droomcombi is die straks iedereen wil.  :D

Re: wie denkt er even mee?

hmm..helemaal fout...speculaasjes met een glaasje amaretto erbij..veel te lekker!!

taarten maken...echt heerlijk om te doen!!
http://www.facebook.com/mijntaartjes?ref=hl

Re: wie denkt er even mee?

Calvados-appel lijkt mij de meest lekkere combi, en speculaasvulling!
Amaretto vindt ik persoonlijk erg lekker bij koffiegerelateerde smaken zoals espressocrème, cappucino/cacao vulling..
Maar zoals al gezegd, smaken verschillen hihihi

"A party without CAKE is just a MEETING"
www.sweetcleefcakes.nl

Re: wie denkt er even mee?

De taart viel erg in de smaak! Altijd leuk om te horen! Zie dit topic:

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=207684

taarten maken...echt heerlijk om te doen!!
http://www.facebook.com/mijntaartjes?ref=hl