1

Onderwerp: marsepein bewaren

Ik heb van een stuk uitgerold marsepein, waarmee ik een taart heb bekleed, nog een flink stuk over. Alleen... het is door mij gekleurd en er zit hier en daar
flink wat bloem doorheen. Kan ik dit nog hergebruiken voor een volgende taart of heb ik het door het toevoegen van de (poeder)kleurstof en bloem nu onmogelijk gemaakt om te hergebruiken.
En zo ja, hoe lang kun je eigenlijk gebruiken, en in of buiten de koelkast.
Weet weet het antwoord!
Bedankt alvast! Groetjes

2

Re: marsepein bewaren

Hallo ,
heb je de bloem gebruikt om te zorgen dat je marsepein niet ging plakken??
dan kun je de volgende keer misschien beter wat poeder suiker  eronder strooien. Is denk ik ook lekkerder en dit wordt er origineel ook door gekneed.
Dan kun je de restjes wel  wat langer bewaren.
Ik ben namelijk bang dat de bloem in combinatie met het vocht  in de marsepein kan gaan schimmelen. :(
veel succes Ria

groetjes Ria www.ricake.nl Eetbare printservice(ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.

3

Re: marsepein bewaren

Ria, bedankt voor je reactie! Dan hoef ik het in het vervolg dus niet weg te gooien en kan ik nog eens een poging doen om mijn techniek wat te verfraaien.
Wie weet staat mijn taart ooit ook nog wel eens op het Show-off gedeelte!
(zal wel niet, ben een regelrechte crea-kluns). Nou ja, bedankt voor de tip!
groetjes, Jacqueline